Hlavní obsah

VIDEO: Děsivé chvíle v zápase Slováků. Sudí bezvládně ležel, pomoct musel Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děsivé chvíle byly k vidění na ledě v Helsinkách během dramatické bitvy na MS mezi hokejisty Švýcarska a Slovenska (5:3). Ve 25. minutě utkání došlo k nepříjemnému střetu, kvůli němuž se dokonce na ledě objevila nosítka.

Finský rozhodčí po střetu se Slovákem Takáčem musel ze zápasu odstoupitVideo: ČT Sport, SPORT.CZ

 
Článek

Ta naštěstí nakonec nebyla potřeba, ale i tak kvůli kolizi musel ze zápasu odstoupit čárový rozhodčí Hannu Sormanen, kterého u mantinelu nechtěně sestřelil Slovák Samuel Takáč.

Oba se poté svíjeli na zemi v bolestivých grimasách. Lékař slovenského týmu vystartoval svému hráči na pomoc. V mnohem horším stavu se ale jevil být finský sudí. „To nevypadá vůbec dobře," hodnotil situaci v přímém přenosu expert ČT Milan Antoš.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Švýcarsko - SlovenskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Slovenský lékař rychle vyhodnotil situaci i u arbitra a následně signalizoval, že budou potřeba nosítka. Než však k sudímu doputovala, Sormanen se dokázal zvednout na vlastní nohy. Nicméně v zápase už nebyl schopen pokračovat.

Rozhodcovský sbor tak chvíli musel pokračovat ve třech, než se mohl zapojit do hry český náhradník Josef Špůr.

Reklama

Související témata: