Hlavní obsah

Vytočený Hašek: Z prolhané IIHF je mi na zvracení! Dělá blbce z lidí i ruských sportovců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jednu stranu jej potěšilo, že hokejový šampionát konaný v příštím roce v Praze a Ostravě bude bez ruské a běloruské reprezentace, přesto má někdejší vynikající gólman Dominik Hašek ke spokojenosti hodně daleko. Naopak jej pořádně vytočilo alibistické vysvětlení Mezinárodní hokejové federace, že začlenění obou zemí do turnajů by nebylo bezpečné. O více než rok trvající válce na Ukrajině vyvolané Ruskem nepadlo jediné slovo...

Příklep s Dominikem HaškemVideo: Sport.cz

 
Článek

„To vysvětlení důvodu suspendace: ´Na základě podrobného posouzení rizik´!? To je největší lež na světě a je mi z toho na zvracení! Děláte z lidí blbce, děláte z ruských sportovců blbce. Proč jasně neřeknete pravý důvod? Nikdo vám už nevěří," pustil se Hašek na svém Twitteru velmi ostře do IIHF.

Na celé záležitosti jej štve i fakt, že když prý lidé z IIHF mluví mimo kamery a zapnuté diktafony při soukromé konverzaci, jsou z jejich ústy slyšet zcela jiná vyjádření než to oficiální zveřejněné ve středu odpoledne.

„Mezi čtyřma očima řeknou: ´My to víme, ale to je kvůli pojistce, aby nás Rusové nemohli soudit. Takhle to doporučujou právníci. Kdybychom řekli pravdu, tak jsme v p*deli´. Takže raději IIHF lidem lže a my vlastně nevíme proč Rusové a Bělorusové nejedou na MS. Velmi smutné!!!" čílí se olympijský šampion z Nagana.

„Když IIHF důvod pokrytecky nenapíše, tak já si ho napíšu: Účast každého ruského občana v soutěžích se sportovci z jiných zemí je reklamou a propagací ruské útočné války a ruských zločinů. To vede k prodlužování války a spoustě dalších ztracených ukrajinských i ruských životů. To nesmíme připustit," stojí si za svým Hašek, který na účast ruských sportovců v soutěžích a turnajích napříč sporty dlouhodobě poukazuje.

Stopka pro Rusko a Bělorusko na hokejových turnajích i v příští sezoně odůvodněná obavami o bezpečnost všech aktérů i fanoušků podle Haška zcela ztrácí efekt.

„My tomu nevěříme a Rusové to také nechápou. A obě strany mají pravdu, neboť prolhaná IIHF oběma stranám lže! „Vysvětlení" od IIHF bude mít velmi neblahý dopad na celkový vývoj konfliktu a na další rozhodování sportovních federací, MOV apod. Pokud to teď hned neodsoudím(e), tak to ve finále může stát spousty životů," uzavírá Hašek.

Reklama