Hlavní obsah

Zklamání pořád cítím, přiznává Kämpf po hořkém konci. Na tlak je z Toronta zvyklý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Byl blízko k tomu, aby s Torontem v prvním kole play off NHL otočil sérii se silným Bostonem 1:3. To se nakonec Davidu Kämpfovi a spol. nepovedlo, ale 29letému českému útočníkovi sezona nekončí. Chomutovský odchovanec hned sedl na letadlo a ve čtvrtek, den před startem domácího mistrovství světa, se připojil k národnímu týmu. „Těším se hodně,“ líčil po prvním tréninku.

Cesta byla náročná, ale na tréninku to nebylo úplně špatné, pochvaloval si David Kämpf. Zklamání po vyřazení Toronta má v hlavě pořádVideo: Sport.cz

 
Článek

Včera jste přiletěl do Prahy, dneska už jste absolvoval trénink. Jaký byl?

Nebylo to úplně špatné. Cesta s rodinou byla trochu náročná, je to vždycky trochu stres, navíc jet lag. Člověk je vždycky trochu unavený. Ale zabruslil jsem si a cítím se dobře. Jsem rád, že jsem doma.

Tentokrát žádné problémy se ztracenou výstrojí jako před dvěma roky v Tampere nebyly?

Naštěstí ne. Ale ani minule s tím nakonec nebyl velký problém. Akorát se někde zatoulala taška, pak ji dovezli. Letos to bylo v pořádku, nic se neztratilo.

Vyhovuje vám, že vletíte hned do úvodního zápasu s Finskem?

Souhlasím, je to lepší. Dostanu se do tempa líp, než kdybych čekal dva tři dny. Zápas mi pomůže, snad se budu den po dnu zlepšovat.

Jak se těšíte na domácí MS?

Hodně, před domácími fanoušky je to něco speciálního. Doufáme, že se nám bude dařit a podáme dobré výkony, aby byli všichni spokojeni.

Sledoval jste národní tým během sezony, abyste tušil, jakým stylem se reprezentace pod Radimem Rulíkem prezentuje?

Zápasy jsem si vyloženě nepouštěl, ale vím, jaký je systém. Chceme hrát aktivně, to mi může vyhovovat. Snad to bude fungovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

David Kämpf a brankář Petr Mrázek během tréninku hokejové reprezentace před utkáním s Finskem.

Co si slibujete od spolupráce s Danielem Voženílkem a Matějem Stránským ve třetí formaci?

Kluci jsou silní a brusliví. Myslím, že bychom mohli dobře napadat. Uděláme to nejlepší, co můžeme. Každý hráč, co sem přijede, má podobnou roli jako v klubu. Podle mě se nic nezmění.

Na začátku tréninku jste si popovídal s bývalým spoluhráčem Ondřejem Kašem. Měli jste si co říct?

Rozhodně, zatím nebyl čas si pokecat. Jsme velcí kamarádi. Jsem rád, že si s ním můžu zase zahrát v jednom týmu. Povedlo se nám to v Torontu, předtím v Chomutově. Sledoval jsem ho celou sezonu v Litvínově, hrál skvělý hokej. Zdraví mu drželo, dobře pro něj.

Spravila vám chuť po vyřazení v play off NHL pozvánka do reprezentace?

Počítal jsem s tím, že telefon může přijít a domluvíme se, jestli mají zájem, nebo ne. Samozřejmě to zvedne náladu, ale… Je to trochu něco jiného, tohle je reprezentace. Člověk má zase šanci o něco hrát a na něco s těšit. Ale v hlavě mám konec klubové sezony pořád, je to velké zklamání. V Torontu jsou od nás velká očekávání, vždycky chceme uspět. Bohužel to zase nevyšlo. Zbývá nám jen se připravit na další ročník.

Jaká byla série s Bostonem?

Strašně vyrovnaná, potkaly se dva kvalitní týmy. Rozhodovaly detaily. Nakonec to byla jedna střela v sedmém zápase.

Vnímal jste názor, že tohle může být konec současného Toronta? Hvězdné jádro bude složité udržet pohromadě.

V Torontu se to řeší vždycky, hlavně média. Opravdu nevím, co se bude dít. Kluci jsou pod smlouvami, nemůžete je nikam vyměnit. Ale byznys NHL je takový, že vás můžou vytrejdovat každý den. Já mám třeba ve smlouvě deset týmů, kam nemůžu jít, takže člověk nikdy neví.

Můžete popsat, pod jakým tlakem tam je takový Mitch Marner, kterému v prodloužení sedmého utkání frnkl David Pastrňák?

Nemůžu mluvit za něho, ale speciálně na top hvězdy je tlak asi obrovský. Úplně se nedokážu vžít do jeho kůže, ale určitě to cítí.

Proti tomu to u národního týmu na domácím mistrovství bude vlastně pohoda, že?

Myslím, že jsem se s tím už naučil žít. Úplně si to nějak nepřipouštím, snažím se odvést co nejlepší výkon. Pak se můžu v klidu podívat do zrcadla a být v klidu. Ale každý hráč to snáší a bere jinak.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

  Švédsko - Francie dnes 16 : 20
20240520T16 : 20:00+0200
Švédsko vs. Francie
Švédsko vs. Francie
Švédsko
Francie
  Velká Británie - Norsko dnes 16 : 20
20240520T16 : 20:00+0200
Velká Británie vs. Norsko
Velká Británie vs. Norsko
Velká Británie
Norsko
  Kazachstán - Polsko dnes 20 : 20
20240520T20 : 20:00+0200
Kazachstán vs. Polsko
Kazachstán vs. Polsko
Kazachstán
Polsko
  Finsko - Dánsko dnes 20 : 20
20240520T20 : 20:00+0200
Finsko vs. Dánsko
Finsko vs. Dánsko
Finsko
Dánsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.