Hlavní obsah

ZNÁMKOVÁNÍ: Čeští hokejisté na MS? Zářil elitní útok, zklamala očekávaná opora z Detroitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští hokejisté přivezli z hokejového světového šampionátu z Finska po deseti letech medaili, když v boji o bronz skvělým způsobem otočili souboj se Spojenými státy. Jak si vedli jednotliví hokejisté (školní stupnice) podle Sport.cz?

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Čeští hokejisté s bronzovými medailemi na MS ve Finsku.

Článek

Brankáři

Karel VEJMELKA

Známka: 2

Z výprasku od Švédů se vzpamatoval, působil jistě a dával mužstvu klid, zejména ve čtvrtfinále. O víkendu při bojích o medaile mu už došla šťáva, nicméně si na turnaji odchytal svoje.

Marek LANGHAMER

Známka: 2

Nebyl jako náhradník v lehké pozici. Do dvou zápasů šel až v jejich průběhu, bitvu o bronz s USA ale pomohl otočit, protože s ním v brance najednou dostalo mužstvo správný impuls.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu o bronz Česko - USAVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Obránci

Filip HRONEK

Známka: 3

Měl vysoký ice time, odvedl dobrou práci na přesilovkách a dokud stíhal bruslařsky, vracel se do obrany. Chyběla mu ale přímočarost a jak ke konci ztrácel dech, pramenily z toho i chyby.

Radim ŠIMEK

Známka: 2

Snažil se hodně podporovat útok, při defenzivní činnosti dokázal uplatnit přehled i dobré bruslení. Několikrát ale také propadl a občas mu scházela nejen větší herní jistota, ale i klid na hokejce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: Sestřih semifinálového utkání Kanada - ČeskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Tomáš KUNDRÁTEK

Známka: 2

Hrál nebojácně, rychlostně stíhal nejvyšší světovou úroveň, jen byl potřeboval občas mít větší razanci. Nic zásadního ale nepokazil a s bilancí 1+3 byl docela nečekaně nejproduktivnějším z beků.

Jan ŠČOTKA

Známka: 4

Proti elitním soupeřům přestával stíhat. V přípravě předváděl stabilnější výkony než na MS. Nedařilo se mu úplně čistit prostor, při hodnocení přítomnosti na ledě u gólu skončil na záporném čísle mínus tři.

"Jsem hořkej, rozhodčí měl nechat kluky, ať to vyhrají hokejem," říká ve studiu Příklep EXTRA Radek DudaVideo: Sport.cz

Michal KEMPNÝ

Známka: 3

Dodatečná nominace obránce, jenž šest týdnů nehrál, byla překvapivým tahem trenérů. Přinesl do obranné hry národního týmu svěžest, přesto se neubránil chybám a zbytečným vyloučením.

David SKLENIČKA

Známka: 3

Hodně nenápadný obránce, platný především v prostoru před brankou. Obětavě blokoval střely. Chyběla mu ale větší odvaha něco podniknout. Ofenzivně nic oslnivého neukázal.

Češi získali bronz. Jak zápas s USA hodnotí experti v pořadu PŘÍKLEP EXTRAVideo: Sport.cz

Michal JORDÁN

Známka: 3

Nezazářil, ale ani nepropadl. Klidně by skočil po hlavě do každé střely. Jeho výkon se během turnaje zlepšoval, zapojoval se hlavně do hry u mantinelu a v rozích, chyby před brankou tam byly.

David JIŘÍČEK

Známka: 3

Na osmnáctiletém benjamínkovi se projevila nezkušenost. Dokud hrál, působil sebevědomě a nebál se tvořit, ale postupně přicházel o tvrdost v osobních soubojích. O vyřazovací části už nezasáhl.

Kämpf je skvělý defenzivní hráč, fantastický na vhazování. Debata v PŘÍKLEP EXTRAVideo: Sport.cz

Útočníci

Roman ČERVENKA

Známka: 1

Šestatřicetiletý útočník zažil nejlepší turnaj kariéry. Ovládl kanadské bodování a dostal se i do All Star. Byl jistotou, co se týče přihrávek, ale i zakončení. Herně skvěle doplňoval první lajnu.

David PASTRŇÁK

Známka: 1

Dorazil později, nastoupil až do čtvrtého utkání ve skupiny. Okamžitě byl přínosem. Jeho přílet proměnil český tým, kterému nalil energii a sedm gólů ho nakonec dostalo až do čela kanonýrů.

Červenka Obrovská satisfakce. Diskuse z pořadu PŘÍKLEP EXTRAVideo: Sport.cz

David KREJČÍ

Známka: 1

Stabilním výkonem a přehledem na ledě dokázal, že by ještě zvládl i NHL. Skvěle mu sedla hra s vrstevníkem Červenkou a rovněž potvrdil, že spolupráce bostonských Medvědů se nezapomíná.

Matěj BLÜMEL

Známka: 2

Do šampionátu vlétl jako uragán, vše mu vycházelo a na ledě byl přesně tam, kde měl být. Přesun do druhé formace jeho výkonu lehce ublížil. Dřel, ale už se tolik neprosazoval. Spíš zahazoval šance.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: Sestřih čtvrtfinálového zápasu Německo - ČeskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Tomáš HERTL

Známka: 3

Čekalo se od něj víc, jeden gól na posilu z NHL je málo. Hledal se on sám i vhodná vazba se spoluhráči. Přesto dobře clonil při přesilovkách a v poslední třetině s Američany po boku Pastrňáka ožil.

Hynek ZOHORNA

Známka: 3

Hrál hodně s pukem. Snažil se přispět týmu rychlostí a bojovností, i když hledal svůj styl. Nic neošidil, ale ke konci turnaje mu docházel elán a bylo znát, že tempo zápasů o medaile je na něj už dost vysoké.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Finsko - ČeskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

David KÄMPF

Známka: 2

K týmu se připojil až po týdnu turnaje, když dorazil z Toronta. Byl skvělý na vhazování a se svou pečlivostí při napadání soupeře a vykrývání prostorů i důležitý při oslabení. Skvělé chvíle měl v zápase o bronz.

Jakub VRÁNA

Známka: 4

Útočník Detroitu se trápil. Měl i defenzivní výpadky, ale zklamal hlavně v koncovce. Několikrát se dostal do dobrých šancí nebo samostatných úniků, jenže trefil se pouze proti Norsku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu USA - ČeskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Jiří SMEJKAL

Známka: 3

Výkonem úplně nenadchnul, vedle hráčů z NHL se trochu hledal a místy působil, že mu chybí útočný elán. Nakonec ale největší přínos pro mužstvo měla jeho činnost v oslabení, která neúnavně odbránil.

Jiří ČERNOCH

Známka: 2

V roli čtvrtého centra předčil očekávání, šel nebojácně do každého souboje. Ke konci turnaje patřil k nejplatnějším útočníkům, důrazem se vyrovnal i zámořským tým. Rozhodně potvrdil oprávněnost nominace.

Muž zápasu Česko - Norsko na hokejovém MS - David Pastrňák. Nepostradatelný muž české sestavy a lídr týmu.Video: Sport.cz

Jakub FLEK

Známka: 2

Přesně splnil úkoly, které měl. Spoléhal na výborné bruslení, obětavě forčekoval a národní tým se mohl spolehnout na jeho nasazení, bojovnost i kvalitně odvedenou černou práci na ledě.

Matěj STRÁNSKÝ

Známka: 4

Od nejlepšího střelce švýcarské ligy se čekaly góly, které ale nepřišly. Ani v ostatních činnostech to nebylo dobré, chyběla mu rychlost a jen občas uplatnil své silové parametry.

ALL STARS hokejového MS podle Sport.czVideo: Sport.cz

Michael ŠPAČEK

Známka: 4

Začínal jako centr třetí formace, jenž moc platný pro tým nebyl a docela rychle se propadl až na pozici třináctého útočníka. V zápase o bronz mu Jalonen jako útěchu dopřál poslední vhazování.

Nehodnoceni Lukáš Dostál (zranil se po úvodním utkání s Brity) a Dominik Simon (po dvou zápasech z citlivých osobních důvodů opustil dějiště šampionátu).

Reklama

Související témata: