Hlavní obsah

Zohorna si zkracoval střídání, aby se nezavařil. Nepanikaří a místo v sestavě neřeší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při Simonově absenci zůstalo pro nešťastný duel českých hokejistů na MS s Rakouskem k dispozici jen jedenáct útočníků, přičemž Hynek Zohorna většinu času naskakoval hned do dvou lajn.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu ČR - RakouskoVideo: ČT sport, ČT sport

 
Článek

Tampere (od našeho zpravodaje) - „Trenéři s tím za mnou přišli těsně před zápasem. Důležité bylo zkrátit si střídání, abych se nezavařil. Nějak jsem to odjezdil," říká prostřední ze sourozeneckého tria, jenž se na další tři roky znovu upsal švédskému Oskarshamnu. „Hynek je pro nás neuvěřitelně důležitým hráčem, na náš tým má dobrý vliv. Délka smlouvy je jistota pro něj i pro nás. Chtěli jsme, aby u nás zůstal," tvrdí o Zohornovi sportovní ředitel klubu Thomas Fröberg.

Českého útočníka mrzelo, že po porážce se Švédy přišla v Tampere blamáž s Rakušany. „Dali jsme jen jeden gól, uklidňující druhý nepřišel a nechali jsme soupeře půl minuty před koncem vyrovnat. Přitom jsme se celou dobu snažili držet svého systému," líčí Zohorna a nemá vysvětlení, proč šlo všechno nějak šejdrem.

Experti Sport.cz hodnotí v pořadu Příklep extra porážku českých hokejistů s Rakouskem na MSVideo: Sport.cz

Čeští diváci v Tampere na reprezentanty v závěru pískali. Z prořídlých tribun fanouškům připadalo, že výkon některých hráčů byl mdlý a ke stoprocentnímu nasazení měl daleko. „Nebylo jich v hledišti tolik jako o víkendu, přesto byli hodně slyšet a já to nějak negativně nevnímal," míní 31letý útočník.

Dobrá nálada z přípravy vyprchala, reprezentace má ze tří zápasů místo vysněných devíti bodů jen čtyři a docela rychle se na MS ocitla v nekomfortní situaci. „Nepanikařil bych. Trenér říkal, ať zůstaneme pozitivní. Co se stalo, už nezměníme, musíme se víc dívat dopředu a ve čtvrtek zabrat proti Lotyšům," přemítá Zohorna, jenž po příjezdu dvou Davidů z NHL, Pastrňáka a Kämpfa, může přijít o místo mezi dvanácti útočníky pro zápas. „Neřeším, jestli se udržím v sestavě. Jsme tady jako tým a přijmu každou roli," vykládá.

Reklama

Související témata: