Hlavní obsah

Můžu si to hodit na fakturu? vtipkoval Frodl po výhře v Liberci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Inkasoval už v první minutě, poté však už byl karlovarský gólman Dominik Frodl stoprocentní včetně pětiminutového prodloužení. V Liberci vychytal výhru 2:1 po samostatných nájezdech.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Karlových Varů Dominik Frodl.

Článek

Pustil gól hned z první akce Bílých Tygrů po dvaceti dvou vteřinách hry, poté však již dvaceti devíti úspěšnými zákroky udržel čisté konto. „Už jsem v kabině říkal, jestli si to můžu hodit na fakturu, když jsem dostal gól ve dvacátý vteřině a hrálo se i pětiminutový prodloužení,“ usmíval se 27letý gólman.

Blesková rána ho nerozhodila. „Nechci se nějak chvástat, že se mnou nic neudělala, samozřejmě je to hrozně nepříjemný. Ale věděl jsem, že s tím gólem jsem moc dělat nemohl. Ani nevím, jak padl, jestli jsme si ho tam nafackovali sami nebo tam puk někdo dorazil… Ani jsem nevěděl, že je za mnou. Spíš jsem se uklidňoval, že s tímhle člověk moc neudělá a musí jít dál,“ přiznal Frodl, který zatím v této sezoně s úspěšností zákroků 93,33 % vládne celé extralize.

„Je vidět, že je už velký gólman a z tak rychlého gólu se nesesypal. Celý zápas působil jistě a chytal fakt výborně. Bylo hezký ho sledovat a zachytat si proti němu,“ ocenil svůj protějšek 20letý brankář domácích Daniel Král, který rovněž z dvaceti šesti střel Energie pustil jediný gól. Liberec přitom promarnil dvě dlouhé dvojnásobné přesilové hry, Karlovy Vary jednu. „Je to fifty fifty, nám to teď v přesilovkách vepředu moc nevychází, tak zaplať pánbůh, že jsme dvakrát jejich přesilovku pět na tři ubránili,“ ocenil Frodl, který výborný výkon pečetil v samostatných nájezdech, ve kterých ho překonal jen Adam Najman.

„Frodlik chytá výborně od začátku sezony. Je velkou oporou, můžeme se na něj spolehnout. I když třeba zápas nehrajeme dobře, pořád nám dává šanci na výhru,“ pochválil parťáka střelec vyrovnávacího branky na 1:1 Tomáš Rachůnek.

Frodl výhru za dva body bral všemi deseti. „Určitě, a to pomalu i početně co se hráčů týká, protože tři od nás nedohráli a u Barta to vypadá na dýl… Dva body jsou určitě skvělý, byť počítáme taky ztráty, co se lidí týká,“ připomněl fakt, že utkání nedohrál Bartejs, Kangasniemi a po mele v závěru první třetiny do konce utkání vyloučení kapitán Černoch. Přesto Energie v této sezoně podruhé Liberec porazila.

Reklama

  3 : 4 pp Česko - Kazachstán 3 : 4 pp   dohráno
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán