Hlavní obsah

Neuvěřitelný moment na Spengler Cupu. Trenér a hráč se málem porvali na střídačce. Následovalo ukončení smlouvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bylo to bitva se vším všudy. Hokejisté Pardubic po fantastickém semifinálovém obratu s Kanadou nastoupili ve finále Spengler Cupu proti domácímu Davosu. I přes statečný boj nakonec svému soupeři podlehli 3:5. Fanoušky u televizních obrazovek však zaujala i hodně netradiční scénka, která se odehrála na střídačce švýcarského klubu.

Foto: Melanie Duchene, ČTK/AP

Trenér Josh Holden a Tomáš Jurčo si měli co vysvětlovat

Článek

Jen zhruba třináct hodin měli hokejisté Pardubic na to, aby se po semifinálové výhře nad výběrem Kanady (4:3) připravili na bitvu s Davosem. A v první třetině na lídrovi české extraligy únava znát nebyla, svému soupeři bylo Dynamo vyrovnaným sokem.

V 13. minutě mohly jít Pardubice dokonce do vedení, Bučkova branka však nebyla, podobně jako v zápase s Kanadou, pro ofsajd uznána. O jedinou trefu úvodního dějství se tak postaral o 49 sekund později Rasmussen.

Ještě více však televizní diváky zaujal moment na konci první třetiny, kdy se hodně netradiční situace odehrála na domácí střídačce. Slovenský útočník Jurčo při návratu z ledu vztekle praštil holí do mantinelu, což se zjevně nelíbilo kanadskému trenérovi Holdenovi a hráče vyloženě seřval, dokonce ho prudce zatáhl za dres. A ani jednatřicetiletý forvard Davosu si nenechal nic líbit a po svém trenérovi se bez skrupulí ohnal.

Jestli vyhrocený moment měl pokračování i v přestávkové pauze, již zřejmé není, domácí tým však veškeré možné dojmy z nepříjemného momentu přebil vítězstvím 5:3.

Davos následně na sociální síti X zveřejnil informaci o ukončení smlouvy. „Tomáš Jurčo s okamžitou platností odchází z HC Davos i přes trvající smlouvu. S útočníkem byl kontrakt ukončen po vzájemné dohodě na žádost hráče,“ stojí v prohlášení. Pro Jurča by to byl i tak poslední zápas za Davos, odchází totiž do KHL, kde bude hrát za Omsk.

České diváky pak zaskočil ještě jeden moment, když se na ledě do sebe pustili pardubický Lukáš Radil a Matěj Stránský z Davosu, přičemž mikrofony rozhodčích zaznamenaly jejich jadrné nadávky. Na síti X se u nich – zvlášť u té od Radila – pozastavil i reprezentační útočník Michal Kovařčík. „To si dělá Radil prdel ne? Na to jak je dobrý hráč , tak má v hlavě slušně vymalováno,“ napsal Kovařčík. Svůj tweet ale později smazal.

Pardubicím nakonec nepomohly ani dvě branky během třinácti vteřin, kdy ve druhé třetině smazaly dvoubrankový náskok švýcarského týmu. Posledním českým vítězem Spengler Cupu tak zůstává Dukla Jihlava, která ho ovládla v roce 1982.

Reklama

  1 : 2 Švédsko - Česko 1 : 2 přestávka Živě
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec