Hlavní obsah

0, 0, 0, 0. Milionové hvězdy mlčí a Toronto má na kahánku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

'Starmani' edmontonské sestavy Leon Draisaitl a Connor McDavid ve dvou zápasech s Vegas nastříleli celkem osm gólů. Největší hvězdy Toronta mezitím přemýšlejí, proč se jim tak hrubě nedaří v sérii play off druhého kola s Floridou, v níž prohrávají 0:3 na zápasy. Auston Matthews, Mitch Marner, William Nylander a John Tavares proti Panthers ještě nevypotili ani gól. Ani ve třetím dějství, které Toronto ztratilo 2:3 v prodloužení.

Dlouhé čekání na úspěch. Dočká se Toronto letos? Úryvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Čtveřice štědře honorovaných útočníků ubírá zpod platového stropu Toronta 40,5 milionu dolarů. V základní části nastříleli celkem 146 gólů, v prvním kole play off proti Tampě přispěli třinácti trefami. Ale Florida jim nepovolila vůbec nic.

V noci na pondělí se po přihrávce Davida Kämpfa gólově prosadil Sam Lafferty ze čtvrté lajny a ve druhé třetině si přihrávku Erika Gustafssona ztečoval za vlastního gólmana před připraveným Kämpfem Marc Staal. Se sedmi střelami M+M+N+T si gólman Panthers Sergej Bobrovskij poradil. A v tom je kámen úrazu. Pokud nejlepší hráči mužstvo v play off netáhnou, bývá to problém.

"Nemyslím si, že bychom měli být frustrovaní. Musíme se držet svých schopností. Snažíme se prostě dělat na ledě ty správné věci," řekl Marner, ale nejen jemu se to nějak nedaří. V posledním zápase navíc Matthewse trefil pukem do předloktí obránce Floridy Gustav Forsling a americký útočník se s bolavou rukou promptně odebral na střídačku.

Jen čtyři týmy v historii bitev o Stanley Cup zvládly otočit sérii, ve které prohrály úvodní tři zápasy. Dávní předchůdci současných Maple Leafs v roce 1942 ve finále proti Detroitu, dále New York Islanders v roce 1975 s Pittsburghem. V roce 2010 zlomil Mike Richards ruku Davidu Krejčímu a Philadelphia obrátil vývoj proti Bostonu. A konečně LA při tažení za Stanley Cupem v roce 2014 nakopl obrat z 0:3 v prvním kole proti San Jose s Tomášem Hertlem.

Ale má na to současné Toronto?

"Musí se začít úplně od začátku. Jednou výhrou si ještě dáme šanci. Teď se zdá, že to má Florida plně pod kontrolou a je na nás, abychom jim to znepříjemnili a neloučili se," říká kouč Sheldon Keefe.

"Pokud Panthers Toronto smetou, Keefe jako trenér zůstat nemůže," píše už teď deník Toronto Sun a spekuluje i nad budoucností generálního manažera Kylea Dubase i klubového prezidenta Brendana Shanahana.

"Stále máme obrovskou víru v náš tým. Dokážeme vyhrát třikrát v řadě a zasloužit si sedmý zápas? To by pro nás byl cíl, ale potřebujeme se odpíchnout od jednoho vítězství," tvrdí Keefe.

K tomu ale potřebuje, aby Matthews, Marner, Nylander a Tavares konečně zabrali. Jinak to ve čtvrtém duelu série, který se v Sunrise hraje v noci na čtvrtek, bude pro Toronto konečná.

Reklama

Související témata: