Hlavní obsah

16 hitů za večer! Splašený kapitán atakoval i Chárův rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porážka 3:4 s New Jersey znamenala definitivní konec matematických nadějí na postup Ottawy do play off. A jejího kapitána Bradyho Tkachuka to evidentně trápilo, což dal najevo fyzicky napumpovaným výkonem, který opepřil hned 16 hity! Jen jeden mu chyběl k rekordu NHL, který od roku 1999 drží Zdeno Chára.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Kapitán Ottawy Brady Tkachuk v duelu s  New Jersey Devils

Článek

Slovenský obránce jej před 25 lety vytvořil ještě jako hráč Islanders. Tkachuka pak definitivně zavřená brána do vyřazovací části inspirovala k nevšednímu představení. „Bylo to hodně fyzické, ale od podlahy hrálo opravdu hodně kluků. Jenže jsme nechytili začátek a pak se špatně stahuje,“ tvrdil Tkachuk, který nevynechal jedinou příležitost opřít se do soupeře.

Ve třetí třetině snižoval 34. gólem v sezoně na jednogólový rozdíl, ale víc toho ze sebe Senators nevymáčkli. Tkachuk byl však nabuzený i po závěrečné siréně. Když švýcarský útočník Devils Nico Hischier už po vypršení hracího času proti nepsaným pravidlům zavezl puk do prázdné ottawské branky, chtěl ho kapitán Senators ztrestat.

Z aktivních hráčů byl do víkendu na nejvyšší příčce Rus Nikita Zadorov, který se ještě jako bek Colorada v roce 2018 vyřádil 15 hity proti Los Angeles. Český rekord drží společně s 12 hity za zápas trio Martin Hanzal, Roman Polák, Radko Gudas.

Tkachukova show byla však pro ottawské fanoušky jen malou náplastí na protrpěnou sezonu, v níž obrana Senators a její gólmani připomínali hodně děravé sítko a podzimní přísliby se rozpustily v záplavě zklamání. Moc nevyšel ani příchod doyena Jacquese Martina na trenérskou lavičku, kde vystřídal po 26 zápasech ročníku DJ Smithe.

Rok v Kanadě si pak vyloženě protrpěl také český forvard Dominik Kubalík, jehož vytížení i produktivita (11+4) se pohybovaly pod průměrem. Snad si dokáže spravit chuť během mistrovství světa v Praze.

Reklama