Hlavní obsah

Adventní řež. V NHL byly k vidění divoké scény

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na to, že se blíží Vánoce, se v NHL na druhou adventní neděli dost rozvášnili. Erik Gudbranson z Columbusu už má naplánováno disciplinární slyšení za svou pomstu vůči floridskému Nicku Cousinsovi. A vedení soutěže si posvítí i na zákrok Ryana Stromea z Anaheimu, který trefil na koleno Kylea Connora z Winnipegu.

Foto: Mary Schwalm, ČTK/AP

Erik Gudbranson z Columbusu Blue Jackets atakuje centra Bostonu Morgana Geekieho.

Článek

Fanoušci Blue Jackets řeší, že Gudbranson měl na své extempore právo, jelikož Cousins předtím obránce Columbusu v rychlosti nebezpečně narazil na zadní mantinel. Inkasoval za to ale jen menší trest. O šest minut později se kanadský bek na soupeře vrhnul, strhnul ho k zemi, a než se do situace vložili sudí a Matthew Tkachuk, Gudbranson svou oběť několikrát pěstí napálil zezadu do hlavy.

Pamětníkům to možná připomnělo proslulou vendetu Darrena McCartyho vůči Claudeu Lemieuxovi z jedné z legendárních bitev Detroitu s Coloradem. Sudí však pro takové řešení neměli pochopení, Gudbranson inkasoval celkem 27 trestných minut a pakoval se do kabiny. Florida v závěru přesilovky dávala gól na 3:1 a nakonec odvezla výhru 5:2.

„Když jste čelem k mantinelu, tak jste ve zranitelné pozici. Myslíme si, že zákrok na Gudbransona byl na pět minut. Pokud by byl takto vyhodnocen, žádná msta by se neodehrála,“ zastával se beka kouč Blue Jackets Pascal Vincent.

„Dostalo se to do bodu, kdy se chtěl za sebe postavit sám. A takhle to dopadlo,“ mínil útočník Columbusu Sean Kuraly. Gudbranson po zápase odmítl mluvit s novináři.

Nehezké scény ale byly k vidění i v Kalifornii, kde Jets otočili stav z 0:2 na 4:2, jenže přišli při tom o svého nejproduktivnějšího hráče. Connora (17+11) nepěkně trefil domácí Strome, kterého se pak snažil zpacifikovat hostující Mark Scheifele, ale v bitce pohořel. Domácí útočník inkasoval dva pětiminutové tresty a k tomu také předčasně musel do kabiny. Nedohrál ani Connor, jemuž do tunelu pomohli spoluhráči Nikolaj Ehlers a Josh Morrissey.

„Vystrčil koleno a za takové zákroky musí přijít trest. Jinak se na to nedá dívat. Sudí rozhodli správně a teď uvidíme, jak to bude dál,“ věří v dodatečnou penalizaci kouč Jets Rick Bowness. Ale jeho anaheimský protějšek Greg Cronin absolutně nesouhlasil.

„Když do sebe hráči narazí koleny, tak se pět minut dává skoro automaticky. Nikdo nechce přijít o hvězdného hráče, jako je Connor, ale Ryan tam šel ramenem, v tom zákroku nebyl žádný úmysl,“ tvrdil trenér Anaheimu. Disciplinárka NHL si ale na Stromeovu „trestnou činnost“ určitě posvítí.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články