Hlavní obsah

Arizona povolala z farmy českého brankáře Langhamera

Glendale

Český hokejový brankář Marek Langhamer byl povolán z farmy ve Springfieldu do prvního týmu Arizony. Opačným směrem putoval gólman Niklas Treutle. Jednadvacetiletý Langhamer už byl v kádru Coyotes krátce v listopadu, ale na svou premiéru v NHL dál čeká. V noci na neděli bude krýt v duelu proti Floridě záda Louisi Domingueovi.

Foto: Profimedia.cz

Český brankář Marek Langhamer.

Článek

Arizona má na marodce jedničku Mikea Smithe i náhradníka Anderse Lindbäcka, takže Langhamer by se mohl premiéry v dalších zápasech dočkat. "Marek má za sebou solidní juniorskou kariéru a chytal dobře v AHL," řekl deníku The Arizona Republic trenér Coyotes Dave Tippett a doplnil, že by Langhamer mohl v příštích zápasech dostat v brance příležitost.

Rodáka z Moravské Třebové draftovala Arizona v roce 2012 v sedmém kole jako 184. hráče v pořadí. Poté odešel bývalý mládežnický reprezentant do juniorské WHL, kde chytal tři sezony za Medicine Hat. V této sezoně zamířil na farmu.

V AHL odchytal za Springfield 13 zápasů s průměrem 3,52 obdržené branky a úspěšností zákroků 88,5 procenta. V osmi zápasech nastoupil také v ECHL, kde má průměr 2,23 gólu a úspěšnost 93,5 procenta. Odtud byl povolán a v 21. listopadu ve Winnipegu ze střídačky kryl záda Lindbäckovi. Pak se opět vrátil na farmu.

Reklama

Související témata: