Hlavní obsah

AUDIO: Slovenský obránce Buffala Sekera: Pořád mám šanci se na olympiádu dostat

Hokejisté Buffala dokázali podeváté za sebou vyzrát na Toronto. Šavle zvítězily 3:2 v prodloužení. Z vítězství se radoval také Andrej Sekera, který stále doufá ve svou účast v národním týmu Slovenska na olympijských hrách ve Vancouveru.

Foto: Aleš Březina, Sport.cz

Hokejista Buffala Andrej Sekera

Článek

Jak moc toto vítězství těší?

Každý je rád, když vyhraje. Nehráli jsme dnes nejlépe, zatímco Toronto hrálo výborně. V závěru třetí třetiny se nám podařilo vyrovnat a v prodloužení jsme dali gól.

Bylo to deváté vítězství Buffala za sebou nad Torontem. Má Toronto komplex „Buffalo“?

Nemyslím si, v NHL má každé mužstvo šanci proti kterémukoliv týmu. My jsme byli lepší v třetí třetině i v prodloužení. Nás podržel trochu brankář Miller, ale to patří k hokeji.

Jak strávíte Vánoce, protože dnes jste hráli, jedete autobusem do Buffala, zítra letíte do Washingtonu, kde hrajete ve středu. A na Štěpána již opět hrajete…

Ano, dnes jedeme zpátky a zítra máme dopoledne trénink a odpoledne letíme. Po zápase se vracíme a pak budeme mít dva dny volna. Mám zde bratra, tak s ním strávím Vánoce a možná s nějakými kamarády z Buffala, kteří nepojedou domů. Je pravděpodobné, že budeme mít nějakou společnou večeři.

Příští rok je olympijský. Je naděje, že se objevíte na olympiádě v dresu Slovenska?

Hovořil jsem s manažérem slovenského olympijského mužstva a ten mi řekl, že mám velkou šanci tam být, snažím se hrát, co nejlépe, abych se tam dostal.

Kdo je vašim partnerem v obraně, zde v Buffalu a ve slovenské reprezentaci?

V Buffalu je to Steve Montador, v slovenské reprezentaci to netuším. Pokud jsem hrál, tak se to tam střídalo.

Který hráč na vás udělal zatím největší dojem?

O tom by se dalo vyprávět hodiny. Každé mužstvo má vynikající hráče. Myslím si, že někteří starší, kteří již něco odehráli jako Marian Gáborik či John Thornton, jsou vynikajícími hokejisty, před kterými je nutné mít respekt a když hraji proti nim, pak musím hrát co nejlépe.

Jak vidíte souboj Gáborika s Ovečkinem?

To je otevřená soutěž. Oba jsou vynikající střelci a oběma přeji, ale šťastnější bych byl, kdyby vyhrál Marian.

V loňském roce byl v mužstvu Aleš Kotalík a Jaroslav Špaček. Nechybí vám?

Je to hokej, ale i byznys, patří k tomu, že někteří hráči odejdou. Těžko jsem se s nimi loučil, ale život jde dál, zůstali jsme kamarádi a když to jde, tak jdeme spolu na večeři.

A vaše přání v nadcházejícím roce 2010?

Vyhrát Stanley Cup.

Reklama

Související témata: