Hlavní obsah

Blümel a místo v Dallasu? Faktorů je hodně, i Jágr měl v danou chvíli štěstí, upozorňuje expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tam, zpátky. Matěj Blümel pendluje po Texasu mezi prvním týmem Dallasu a farmou v Austinu a během své premiérové sezony v NHL naplno poznává tvrdou realitu vysoce konkurenčního zámořského prostředí. „NHL má takový vzorec a zkouší, co všechno mladý hráč dokáže," poukazuje v pořadu Příklep hokejový expert Sport.cz Martin Kézr.

Matěj Blümel a jeho pozice v Dallasu. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Blümel se poprvé hlásil v kabině Stars v Dallasu před dvěma týdny, ve druhém utkání se dočkal premiérového gólu. Po týdnu ale putoval zpět do Austinu. Tento týden jej Dallas povolal zpět, po jednom zápase s NY Islanders ale dvaadvacetiletý forvard znovu balil kufry. V zámoří nic neobvyklého, byť pro nováčky nic příjemného.

„Matěj na to jde dobře. Po kempu skončil na farmě, kde ale maká, viděl jsem jeden zápas a super. Je jasné, že po něm dřív nebo později Stars sáhnou," je přesvědčený Kézr. „Měl skvělý kemp, dal spoustu gólů. On je rozdílový hráč, je vychovávaný k tomu, aby dával góly a přihrávky. Viděli jsme to na farmě, kde ho nikdy nedali do čtvrté lajny, ale byl na top lajnách a hrál všechny rozdílové situace. Měl dvacet minut ice time. Ale samozřejmě nemá nic jistého. Konkurence je obrovská a musí si pozici obhájit svým výkonem," doplňuje druhý z hostů Radek Duda.

Boston si v tažení za pohárem pomáhá i neobvyklým trenérským tahem. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Ten se s Blümelem potkal i přímo na ledě v roli dovednostního kouče. „Nechci si přivlastňovat nějaké zásluhy, byli jsme společně na ledě asi pětkrát. Chtěl jsem ale poznat, jak přemýšlí, jak pracuje. A můžu říct, že zvenku vůbec není vidět obrovské množství černé práce, kterou hokeji dává. Je vyspělý v hlavě, je to chytrý kluk, který do sebe ohromným způsobem investuje," líčil známý hokejový bouřlivák.

Co rodáka z Tábora odlišuje od vrstevníků? „Neztrácí čas. Chce se rychle a komplexně zlepšit, což je věc, kterou u nás hráči obecně nechápou. Má opravdu velký potenciál a je výborně koučovatelný, protože se chce zlepšovat. U našich kluků často převládá postoj ‚Já jsem tady v nějaké pozici, a to mi stačí'. Matěj to má úplně jinak. Přemýšlí, jak rozvíjet své silné stránky a jak eliminovat ty slabé," vysvětluje Duda.

Dokáže si vybojovat trvalé místo na soupisce Dallasu? O tom často rozhoduje i nutná dávka štěstí. „Já jsem rád, že navazuje na to, co předvedl na konci sezony v Tampere. Ta cesta je správná. Podepsal dobrý tým. V NHL je tohle klíčové, ocitnout se ve správný čas na správném místě. Vždyť i Jaromír Jágr měl v danou chvíli obrovské štěstí na Pittsburgh," dodává Kézr.

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep?

Příklep s Radkem DudouVideo: Sport.cz

Reklama

Související témata: