Hlavní obsah

Bodyček roku! Po Gudasově zákroku předvedl útočník Chicaga nechtěné salto

Takhle jedinečně uměl soupeře trefit Oldřich Machač, ale třeba i Antonín Stavjaňa, jak si jistě vzpomene také Eric Lindros. Česká tradice se neztratila ani v NHL. Obránce Floridy Radko Gudas poslal v zápase s Chicagem naprosto ukázkovým bodyčekem do vzduchu nebohého Kirbyho Dacha.

Foto: Profimedia.cz

Radko Gudas se blýskl ukázkovým bodyčekem

Článek

Začátek druhé třetiny, stav 1:0 pro domácí Floridu. Útočník Chicaga nabral rychlost, ale jeho kalkulace, že se protáhne podél levého mantinelu, nevyšla. Tam si na něj počíhal český zadák, který vystrčil bok a Dach už věděl, že je zle. Lehce si naskočil, nohy mu vylétly do vzduchu a tvrdě přistál na ledě.

Fanoušci, kteří se ještě trousili do hlediště po první pauze, hned pookřáli. Gudase se sice snažil atakovat Dachův finský spoluhráč Henrik Borgström, ale zákrok to byl zcela předpisový, což uznali i sudí, kteří nevylučovali.

Gudas a spol. nakonec pokazili jubilejní 1000. zápas kapitánovi Blackhawks Jonathanu Toewsovi, když vyhráli jasně 4:0 a znovu se posunuli do čela tabulky Východní konference.

"Tady mi styl obrany vyhovuje mnohem víc. Mám tu velkou důvěru a mnohem lepší možnosti než třeba ve Washingtonu. Ale taky tu máme i další kluky, co zvládají hrát tvrdě a nebojí se ostřejší hry do těla. Nechci říkat, že je to moje zásluha, ale jako tým jsme už začali víc hrát play off hokej," prohlásil Gudas před pár dny v rozhovoru pro Sport.cz.

Jednatřicetiletý bek se jako první v této sezoně NHL přehoupl přes hranici tří stovek hitů (304) a jasně tak vévodí celkovému pořadí před Tannerem Jeannotem z Nashvillu (239).

V zápase s Chicagem Gudasovi napočítali hitů celkem šest. Ten z 22. minuty byl ovšem naprosto mimořádný.

Reklama

Související témata: