Hlavní obsah

Brankář Lindgren z Washingtonu byl zvolen první hvězdou týdne v NHL

Brankář Washingtonu Charlie Lindgren ovládl anketu největších hvězd NHL za uplynulý týden. Spolu s ním si ocenění vysloužili útočníci Tage Thompson z Buffala a William Nylander z Toronta.

Foto: Candice Ward, Reuters

Brankář Washingtonu Charlie Lindgren v akci.

Článek

Lindgren v minulém týdnu dominoval brankářským statistikám v počtu výher, které nasbíral čtyři, i v počtu úspěšných zákroků. Těch si ve čtyřech utkáních připsal 111. V průměru inkasoval 1,5 branky na zápas a úspěšnost zásahů měl 94,9 procenta.

Thompson se dělil o první místo mezi střelci i v kanadském bodování. Ve třech zápasech dal pět gólů a přidal dvě asistence. Pětadvacetiletý centr zazářil především v duelu s Columbusem, v němž nastřílel pět branek a pomohl k výhře 9:4. Čtyři z nich dal v první třetině a vyrovnal tak rekord NHL v počtu gólů v jedné části zápasu. Měl v ní i jednu asistenci, více bodů za jednu třetinu nikdo v historii Sabres nenasbíral.

Šestadvacetiletý Nylander získal ve třech zápasech sedm bodů za tři góly a čtyři asistence. Maple Leafs dovedl ke třem výhrám a Toronto tak prodloužilo rekordní bodovou šňůru na 14 zápasů.

Reklama