Hlavní obsah

Brankář Suchánek se přesunul z Anaheimu na farmu do San Diega

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hokejový brankář Tomáš Suchánek opustil tréninkový kemp Anaheimu, kam byl stříbrný medailista z letošního mistrovství světa dvacítek jako nedraftovaný hráč přizván, a bude k dispozici v přípravě na farmě v San Diegu v nižší AHL. Dvacetiletý odchovanec Přerova nemá kontrakt v NHL ani v AHL a je pravděpodobné, že se brzy vrátí do Tri City do juniorské WHL, kde strávil poslední dvě sezony.

Bude Tomáš Suchánek v budoucnu jedničkou v NHL? Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Suchánek za Ducks odchytal na začátku přípravy druhou půlku duelu s Los Angeles a při výhře 3:2 v prodloužení inkasoval z 15 střel dvě branky. Do Severní Ameriky se vydal předloni z prvoligového Frýdku-Místku, kde byl zapůjčen z Třince.

Suchánek reprezentoval na posledních dvou mistrovstvích světa dvacítek a představil se i na jednom světovém šampionátu osmnáctek. Na úspěšném turnaji v Halifaxu se dostal do All Star týmu turnaje, měl nejnižší průměr 1,52 obdržené branky na zápas a s úspěšností zákroků 93,41 procenta skončil druhý za Slovákem Adamem Gajanem (93,59).

Reklama