Hlavní obsah

Bum, hvězda NHL v tratolišti krve. Provinil se Pastrňákův spoluhráč?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen pár desítek sekund odehrála ze středečního duelu hokejové NHL proti Bostonu hvězda Colorada Nathan MacKinnon. Po střetu s Taylorem Hallem ve vlastní třetině se skácel k ledu a z jeho obličeje se na plochu řinula krev. Pro 26letého Kanaďana tím zápas skončil.

Foto: Ron Chenoy, Reuters

Útočník Colorada Nathan MacKinnon s krvavým zraněním v obličeji.

Článek

Incident se přihodil už ve třetí minutě zápasu poblíž obranné modré čáry Colorada. MacKinnon, který přišel ke zranění při pokusu o kličku, byl viditelně silně otřesen. Rozhodčí také po děsivé scéně vykázali Halla na trestnou lavici na pět minut.

Po zhlédnutí záznamu ale svůj verdikt přehodnotili a trest snížili na dvě minuty.

Otázkou ale je, zda se Hall vůbec provinil proti pravidlům, protože zpomalené záběry ukázaly, že útočník Bruins trefil domácího hráče spíše tělem a zákrok se mohl vyhodnotit jako čistý. Zranění v obličeji si MacKinnon při střetu se soupeřem způsobil vlastní hokejkou.

Coloradu aktuální zdravotní stav MacKinnona nijak blíže nespecifikovalo. Po utkání kouč Avalanche Jared Bednar uvedl, že neočekává, že by útočník cestoval s týmem k zápasu do Chicaga.

MacKinnon v této sezoně zaznamenal ve 30 zápasech 43 bodů (9+34). Colorado nakonec utkání s Bostonem, v jehož dresu si připsal bod za asistenci i David Pastrňák, vyhrálo 4:3 v prodloužení.

Jak byste posoudili zákrok Taylora Halla na Nathana MacKinnona?
Měl dostat pětiminutový trest.
2,5 %
Dvouminutový trest je adekvátní.
9,2 %
Neměl dostat žádný trest. Šlo o čistý zákrok.
88,3 %
Celkem hlasovalo 2179 čtenářů.

Reklama

Související témata: