Hlavní obsah

Byl vynikající, mohl těch gólů dát klidně šest, velebil Pastrňáka kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to večer především dvou mužů. Gólman Bostonu Tuukka Rask naskočil do utkání poprvé od 9. června minulého roku a hned při svém návratu dokázal proti Philadelphii vychytat výhru. Český útočník David Pastrňák k ní výrazně pomohl hattrickem. Kouč Medvědů Bruce Cassidy měl pro oba jen slova chvály a uznání.

Foto: @NHLBruins, Twitter

Střelec hattricku David Pastrňák.

Článek

Sedmé vítězství z osmi zápasů a čtvrtou výhru v řadě si připsali hokejisté Bostonu po zápase s Philadelphií, který díky fantastickému galapředstavení českého snajpra a parádnímu výkonu Raska zvládli poměrem 3:2.

„Já byl tak šťastný, že je (Rask) zpátky, ani nevíte jak," řekl Pastrňák po zápase novinářům k návratu svého velkého kamaráda na led. „Před zápasem jsem mu řekl, že dám hattrick, ale on mi moc nevěřil," usmíval se havířovský rodák.

Co si vytýčil, to splnil do puntíku. Poprvé se trefil už ve druhé minutě zápasu po spolupráci celé své formace. „Byl to důležitý gól pro celou naši lajnu, která pracuje na nové chemii. Všichni jsme se navzájem podporovali," pochvaloval si Pastrňák.

Útočnou formaci tvoří s Taylorem Hallem a Erikem Haulou a vidí, že každým zápasem se jejich lajna zlepšuje. Pastrňák se poté dvakrát trefil v přesilovce. Poprvé po Marchandově křižné přihrávce a vítěznou branku zaznamenal při dorážce střely Charlieho McAvoye.

„V poslední době vypadá moc dobře. Dneska to vypadalo, že mohl dát klidně pět nebo šest gólů," chválil českého snajpra kouč Cassidy. „Doufáme, že si pohodu z dnešního zápasu přenese i do dalšího průběhu sezony," věří kouč.

„Tohle byl jeho večer, odehrál fantastické utkání. Znovu ukázal, že je to vynikající střelec," velebil ho. Pastrňák neopomenul zase vyzdvihnout výkon finského gólmana v brance. „Byl vynikající, ty zákroky, které předvedl... Je skvělé, že je zpět," rozplýval se nad svým blízkým přítelem pětadvacetiletý útočník.

Pastrňák se jedenáctým třígólovým večerem vyrovnal Sidneymu Crosbymu a v počtu nastřílených hattricků mezi stále aktivními hráči se společně s kanadskou hvězdou drží na třetím místě. Lépe na tom je pouze ruská dvojice Alexandr Ovečkin (28) a Jevgenij Malkin (12). Mezi českými hokejisty Pastrňák nahání legendárního Jaromíra Jágra, který za svou kariéru nastřádal 15 hattricků.

Reklama

Související témata: