Hlavní obsah

Carolina získala útočníky Bickella a Teräväinena z Chicaga

Raleigh

Útočníci Bryan Bickell a Teuvo Teräväinen se stěhují v NHL z Chicaga do Caroliny výměnou za právo výběru ve druhém kole letošního draftu a volbu ve třetím kole v příštím roce. Třicetiletý Kanaďan Bickell i s ročním platem čtyř milionů dolarů ročně skončil v uplynulé sezoně na farmě v Rockfordu v nižší AHL, o devět let mladšího finského hokejistu Teräväinena si Blackhawks vybrali v roce 2012 v prvním kole draftu na 18. pozici.

Foto: Marek Burkert, Právo

Aréna hokejistů Caroliny

Článek

"Chtěl bych poděkovat Bryanovi a Teuvovi za jejich služby. Oba byli draftovaní Blackhawks a vyzráli tak, že hráli důležitou roli při zisku Stanleyova poháru. Přejeme jim, aby se jim dařilo v Carolině," prohlásil generální manažer a viceprezident Chicaga Stan Bowman.

Třicetiletý Bickell, který při výluce NHL v sezoně 2012/13 oblékl dres Znojma v EBEL, triumfoval s Chicagem v letech 2013 a 2015. Po prvním úspěchu uzavřel s Chicagem čtyřletý kontrakt na 16 milionů dolarů a už v minulé sezoně se jeho velké finanční zátěže v platovém stropu snažilo vedení klubu zbavit.

V uplynulém ročníku si Bickell připsal v 25 duelech v NHL dvě asistence a hrál pak v AHL. Celkem má na kontě ve slavné soutěži 384 utkání a 135 bodů za 65 branek a 70 přihrávek. V 75 utkáních play off zaznamenal 39 bodů za 20 gólů a 19 asistencí.

Teräväinen má ještě na příští ročník platný poslední rok z tříletého nováčkovského kontraktu. S Chicagem získal Stanley Cup loni. V základní části NHL nasbíral dohromady z 115 duelů 44 bodů za 17 branek a 27 přihrávek. V 25 duelech play off přidal čtyři trefy a sedm přihrávek.

Reklama