Hlavní obsah

Čertík Bertík vedle Pastrňáka. Kanadský raubíř ukázal, že je jak stvořený pro play off

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak ještě 15 výher a odnesou si Stanley Cup. Hokejisté Bostonu vstoupili do play off NHL vítězstvím 3:1 nad Floridou. David Pastrňák dával gól, David Krejčí s Pavlem Zachou si připsali asistence. Ale jestli byl v týmu Bruins hráč, který udal zápasu tón, pak kanadský bijec Tyler Bertuzzi.

Naváže Boston na skvělé výkony i v play off? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Boston musel na úvod série nastoupit bez zraněného kapitána Patrice Bergerona, takže kouč Jim Montgomery sestavu náležitě uspořádal. Do středu první formace se posunul Pavel Zacha a jeho místo v české lajně zaujal osmadvacetiletý bourák, kterému v úsměvu chybí horní jednička.

„Když jsme Berta z Detroitu získali, tušili jsme, že je to člověk stvořený pro play off. Myslím, že hned při prvním střídání předvedl dva obrovské hity a pokračoval dál," líbilo se Montgomerymu, jak Bertuzzi ve své premiéře ve vyřazovací části okamžitě vystrčil růžky.

Panthers se od začátku snažili naznačit lídrům Bruins, že je nečeká nic jednoduchého. Aaron Ekblad si šel ve druhé minutě odpočinout za podražení Pastrňáka. Ale domácí využili až druhou přesilovku. To právě Bertuzzi před gólmanem Alexem Lyonem perfektní zadovkou uvolnil Pastrňáka, který střílel do odkryté branky.

„Před brankou už (Bertuzzi) udělal kariéru v juniorském hokeji i v AHL, kde byl nejužitečnějším hráčem při zisku Calder Cupu (2017)," připomněl Montgomery. „Tohle je jeho první příležitost hrát o Stanley Cup a myslím, že je vidět, že je to skutečně hráč pro play off. Ta jeho zadovka, to bylo něco," pochvaloval si kouč Bruins. „Má elitní cit. Spousta kluků by se puk snažila procpat do sítě, ale on to prostě nahrál Pastovi před prázdnou branku."

Bertuzzi se ve druhé třetině asistencí podepsal i pod trefu na 3:1. Po jeho dorážce totiž zůstal puk ležet na betonu gólmana Lyona a Jake DeBrusk si toho všiml nejrychleji.

Během necelých 19 minut stačil synovec nechvalně proslulého Todda Bertuzziho udělat spoustu důležité práce. Bývalý hráč Red Wings dokáže být i pěkný ‚hajzlík', což se ve vyřazovací části hodí. A potvrdil to při konfliktu s Nickem Cousinsem, kterému vytrhl hokejku a na střídačce ji řádně upravil.

„Je to kluk, který bojuje nesmírně tvrdě. Jeden z těch, proti kterým opravdu neradi hrajete. Každý večer do toho dává všechno. Jeho soutěživost je na extrémně vysoké úrovni. Mně bylo jasné, že bude hrát skvělý zápas," přikývl útočník Brad Marchand.

Druhý duel série se koná v TD Garden v noci na čtvrtek. A Bruins by neměli mít obavy ani při další Bergeronově absenci. „Pav (Zacha) odvedl na centru naší lajny neuvěřitelnou práci; zeptejte se našeho asistenta Chrise Kellyho. Perfektní výkon. Určitě na tom můžeme stavět," vykládal Marchand.

A k tomu mají Bruins i Bertuzziho, který předvedl, že v play off hraje ďábelský hokej.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih prvního utkání Boston - Florida v 1. kole play offVideo: sntv

Reklama