Hlavní obsah

Češi táhli Detroit a potěšili kouče. Nosek je hodně chytrý a sebevědomý hráč, chválil nováčka

Čeští hokejisté Tomáš Nosek a Andrej Nestrašil pomohli každý gólem a asistencí k výhře Detroitu nad Chicagem v úvodním domácím přípravném duelu. Nosek se mezi profesionály v zámoří trefil vůbec poprvé a na kouče Mika Babcocka udělal dojem.

Foto: Charles Cherney, ČTK/AP

Tomáš Nosek v jednom z přípravných utkání Detroitu v souboji s Jonathanem Toewsem z Chicaga.

Článek

„Je to borec, velmi chytrý, sebevědomý a kvalitní hráč. Má výborné schopnosti a dělá správné věci. Moc se mi líbí," sdělil Babcock své postřehy ohledně dvaadvacetiletého českého forvarda.

Nedraftovaný expardubický hokejista, jenž coby volný hráč podepsal s Detroitem dvouletou dvoucestnou smlouvu, i tak zřejmě začne sezónu na farmě v Grand Rapids. Ale pokud bude v podobných výkonech pokračovat, udělá si výbornou pozici pro případné povolání do prvního týmu.

Na tempo už si zvykl

„Jsem hrozně rád, že tady můžu být, zahrát si za Detroit Red Wings je pro mě skvělá šance. Snažím si užít každý zápas a předvést to nejlepší, co umím. Pokud tady zůstanu, bude to skvělé. Když ne, budu makat v Grand Rapids, abych se sem mohl zase vrátit," radoval se z nových zkušeností Nosek.

Tentokrát už se cítil mnohem lépe než při úterní porážce od Chicaga 1:2 po prodloužení. „Už jsem si zvykl na tempo, cítím se lépe než v Chicagu," přiznal. Nicméně ve čtvrtek už se na ledě nemohl potkat s hvězdami soupeře Jonathanem Toewsem a Patrickem Kanem, kteří do Detroitu necestovali.

Nosek se trefil hned na úvod druhé třetiny po asistenci Andreje Nestrašila, za deset minut si oba krajané role vyměnili - Nosek nahrával, Nestrašil skóroval. „Nosek byl opravdu dobrý a Nestrašil se neustále zlepšuje. Myslím, že tihle dva kluci speciálně hráli fakt skvěle," dodal Babcock.

Reklama