Hlavní obsah

Vegas - San Jose 5:2České manévry před startem NHL. Rytíř Nosek řádil v oslabení

Raleigh
Aktualizováno

Start nového ročníku zámořské NHL se kvapem blíží a kluby mají za sebou generálky, kde byli hodně vidět i čeští hokejisté. Nejvíce zazářil útočník Vegas Golden Knights Tomáš Nosek, který vstřelil dvě branky v utkání ze Žraloky ze San Jose. Rytíři vyhráli 5:2, v dresu poražených si připsal asistenci útočník Tomáš Hertl. Gólem a asistencí se při přestřelce s Coloradem (5:6) blýskl útočník Radek Faksa. Stejně úspěšný útočník Martin Nečas, jehož Carolina padla s Nashvillem 4:5 v prodloužení. Přihrávku na gól má ve statistikách i Jakub Vrána z Washingtonu při vítězství nad St. Louis.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Útočník Vegas Golden Knights Tomáš Nosek slaví gól poté, co se trefil do sítě Žraloků ze San Jose v generálce na start NHL.

Článek
Fotogalerie

Devatenáctiletý Nečas, dvanáctý hráč draftu z loňského roku trefou v 55. minutě v přesilové hře vynutil nastavení, ale v něm rozhodl po 21 sekundách svým druhým gólem v utkání Ryan Johansen.

Nečas předtím ještě asistoval ve 43. minutě u branky obránce Calvina de Haana na 3:3. Odchovanec Žďáru nad Sázavou, který se před rokem po jednom startu v NHL vrátil do Komety Brno, v letošní přípravě bodoval ve všech čtyřech duelech. Nasbíral tři branky a dvě asistence.

V minulé sezóně v přípravě zaznamenal Nečas v šesti zápasech jednu asistenci a ve svém jediném vystoupení v NHL nebodoval. Carolina jej v říjnu poslala zpět do Komety Brno, s kterou vybojoval obhajobu titul. Nečas se pak v květnu představil i na mistrovství světa v Dánsku.

V brance Caroliny se objevil od 33. minuty Petr Mrázek, který nahradil zraněného Scotta Darlina. Naskočil za nepříznivého stavu 2:3, gól na 3:4 inkasoval ve 44. minutě při přesilovce Nashvillu, kdy jej tečí přihrávky Filipa Forsberga překonal Craig Smith. V nastavení nedosáhl Mrázek na přesnou střelu Johansena z mezikruží.

Faksa pálil i přihrával

Washington si na domácím ledě poradil s Bluesmany ze St. Louis, když o vítězství v generálce rozhodl v závěrečné dvacetiminutovce. Tu vyhrál 4:1 a slavil výhru 5:2. Asistencí se v dresu obhájců vítěze Stanley Cupu blýskl Jakub Vrána, když přihrál na první gól Capitals. Jednou se mezi střelce zapsal ruský snajpr a lídr týmu Ovečkin. U poražených se neprosadili Češi Dmitrij Jaškin a Adam Musil.

Dallas s Coloradem navnadili fanoušky NHL pořádnou přestřelkou. Hvězdy prohrály zápas divokým výsledkem 5:6. Radek Faksa vstřelil třetí gól Dallasu, když snižoval na 3:4, později asistoval u trefy Shorea na 4:6. Na branku Avalanche vyslal tři střely. To jeho krajan a spoluhráč Roman Polák se neprosadil.

V dresu Rytířů z Las Vegas byl jednou z ústředních postav útočník Tomáš Nosek, když se dvakrát střelecky prosadil v oslabení. Na branku soupeře vypálil během necelých patnácti minut pobytu na ledě čtyřikrát a měl tak 50 procentní úspěšnost zakončení. V dresu Žraloků si připsal asistenci útočník Tomáš Hertl.

VIDEO: Sestřih zápasu Las Vegas - San Jose

Přípravné zápasy před startem NHL:
Carolina - Nashville 4:5 v prodl. (2:2, 0:1, 2:1 - 0:1).
Branky: 7. Williams, 16. Aho, 43. De Haan (Nečas), 55. Nečas - 5. a 61. R. Johansen, 31. a 44. Craig Smith, 16. Fiala. Brankář Petr Mrázek (Carolina) odchytal 28:06 minuty, inkasoval dvakrát z 12 střel a měl úspěšnost zákroků 83,3 procenta.
Washington - St. Louis 5:2 (0:0, 1:1, 4:1)
Branky: 38. Connolly (Vrána), 41. Ovečkin, 42. Oshie, 53. Dowd, 60. Smith-Pelly – 25. Thomas, 51. Schmaltz.
Dallas - Colorado 5:6 (2:3, 1:2, 2:1)
Branky: 7. Dickinson, 15. Benn, 38. Faksa, 50. Shore (Faksa), 59. Seguin – 3. Landeskog, 5. Rantanen, 19. Barrie, 25. Landeskog, 39. Wilson, 46. Dries.
Vegas Golden Knights - San Jose 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)
Branky: 30. a 42. Nosek, 19. Holden, 32. Smith, 38. Pacioretty – 26. Karlsson, 57. Labanc (Hertl).

Reklama