Hlavní obsah

Český bek k McDavidovi a spol.? Ve hře je zajímavý trejd

Zatímco v české extralize už přestupové období skončilo, v NHL je uzávěrka naplánována na termín plný trojek, tedy 3. 3. na třetí hodinu odpoledne východního času. Jedním z hráčů, o které by mohl být zájem, je dle spekulací také český bek Radko Gudas. „Mluvilo se o Edmontonu, který by právě potřeboval beka, který je jednak tvrdý a jednak, jak se říká, zůstává doma, takže zvládá velmi dobře defenzivu,“ říká Marek Burkert v hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz.

Český bek k McDavidovi a spol.? Ve hře prý je zajímavý trejd. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Florida sice je stále ve hře o účast v play off, Gudasovi však zároveň v létě končí stávající smlouva. Redaktor Sport.cz a Práva si zároveň všímá změn ve hře kladenského rodáka. „V poslední době trošku pozměnil svůj herní styl. Ze situací, kdy někoho nabere bodyčekem, dokáže něco vytěžit i pro mužstvo," uvádí Burkert.

„Pořád působí jako červený hadr na býka. Mstitelé ho zkoušejí zpacifikovat, on se nenechá rozhodit a pak je z toho nějaká přesilová situace, tohle je také ceněná vlastnost a v tom on se hodně poučil," pozoruje hokejový novinář.

Příklep s útočníkem Detroitu Dominikem KubalíkemVideo: Sport.cz

Gudas přitom není zdaleka jediným Čechem, kterému končí smlouva. „Kdybych já byl generálním manažerem, tak bych určitě podepsal Davida Kämpfa, to je jasné," uvádí Burkert na adresu defenzivního útočníka ve službách Toronta.

Seattle válí dál. Co je příčinou úspěchu nejmladšího klubu NHL? Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Mezi jeho krajany jsou největšími jmény zřejmě Davidové Krejčí s Pastrňákem, jejichž kontrakty taktéž platí jen do léta letošního roku. V jejich případě by neměl být pochyb o snaze Bostonu je dál udržet ve svém kádru. Zároveň však končí smlouva i dalšímu českému Medvědovi. „Myslím, že Tomáš Nosek také udělal dobré služby v Bostonu, takže by podepsal na další rok," odhaduje Burkert.

Další jména českých hokejistů, kteří by se po sezoně mohli stát volnými hráči, se dozvíte ve videu z pořadu Příklep.

Reklama

Související témata: