Hlavní obsah

Český brankář hlásí návrat! V premiéře vyzrál na krajana. A teď do NHL

Test na chystaný první start v letošní sezóně NHL zvládl. Český brankář Michal Neuvirth byl poslán vedením Philadelphie, aby se po zranění v dolní části těla, které utrpěl v předsezónním kempu, rozchytal na farmě v nižší AHL. Třicetiletý gólman vychytal celku Lehigh Valley Phantoms výhru 7:3 nad Hartfordem Wolf Pack, za který od 5. minuty chytal Marek Mazanec.

Foto: Sport.cz

Michal Neuvirth v dresu Lehigh Valley Phantoms v zápase AHL proti Hartfordu Wolf Pack.

Článek

Neuvirth je jedním ze tří českých brankářů, kteří figurují na soupiskách týmů NHL. Třicetiletý gólman však kvůli zranění do žádného zápasu v této sezóně nezasáhl, což se může v nejbližší době změnit.

Bývalý brankář Washingtonu, Buffala či New Yorku Islanders se dal zdravotně do kupy a Flyers ho na jeden zápas poslali rozchytat na farmu do Lehigh Valley.

V AHL se Neuvirth objevil po pěti letech. Tehdy pomohl Hershey Bears (farmě Washingtonu) porazit Binghamton Senators 7:4. Obdobný scénář se konal i nyní. S tím rozdílem, že Phantoms rozstříleli farmu New Yorku Rangers 7:3. Neuvirth si připsal 31 úspěšných zákroků.

V českém souboji byl úspěšnější než Marek Mazanec na druhé straně. Ten sice začínal na střídačce, ale vzhledem k třígólové smršti šel do brány už v 5. minutě. Oba brankáři pak ve zbytku duelu třikrát inkasovali. Poslední gól vstřelili Phantoms do prázdné brány.

„Cítil jsem se v pohodě. Pro nás je to velké vítězství. Kluci hráli velmi dobře, rychle vstřelili tři góly, což nám hodně pomohlo. Dobrý test," řekl Neuvirth zámořským novinářům.

Zkušený gólman po zápase odcestoval do Bostonu, kde Voráček a spol. ve čtvrtek hrají a Neuvirth doufá, že se brzy objeví v bráně Flyers. „Rád bych. Trénoval jsem dobře a tvrdě mimo led, a tak věřím, že se tvrdá práce vyplatí."

„Snažím se zůstat pozitivní. Co se stane, to se stane. Pro mě je nejdůležitější, že je zdravá moje rodina," uzavřel brankář, který u Letců plní roli dvojky za Brianem Elliottem.

Podle zámořských médií by si měl premiéru v letošní sezóně odbýt v sobotním duelu proti New Yorku Islanders.

Reklama

Související témata: