Hlavní obsah

Český gólman v NHL řešil neobvyklý problém. Podléhal pozitivním myšlenkám, vzpomíná mentální kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mentální kouč při práci s klienty NHL řeší různé problémy. Třeba takové, kdy nechtěné myšlenky často sráží sebevědomí hokejistů. Český brankář Petr Mrázek však řešil přesný opak. „Tam byl opravdu opačný problém, museli jsme to z plusu stahovat spíš do nuly,“ prozrazuje Marian Jelínek méně obvyklý požadavek svého klienta v pořadu Příklep.

Český gólman v NHL oslovil mentálního kouče s neobvyklým problémem. Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Zajímavé také je, že problém s příliš pozitivním naladěním vypozorovat sám brankář a oslovil kvůli tomu odborníka. „Petr byl úžasný v tom, že mi tenkrát volal, když přišel do Caroliny," vzpomíná 59letý kouč, který dříve působil i jako hlavní trenér v hokejové extralize a byl také asistentem u národního týmu.

„Povídá: Hele budu podepisovat novou smlouvu a chci na tom pracovat, ale mám úplně atypický problém, než co řešíš, protože nějak vnímám od kluků, co děláš... Já mám příliš pozitivní ty věci až trošku arogantní," přibližuje komunikaci s Mrázkem.

O českém humoru v kabinách NHL a Ivanu Hlinkovi coby mentálním kouči v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Jelínek také uvádí příklad problému současného gólmana Chicaga v praxi. Co přesně Mrázek prožíval? „Po první třetině je to 0:0... A létají mi tam nepokorné myšlenky: To bude super, zase shotout a prémie... A jde tam, dostal dva tři góly a šel z brány," vysvětluje, co se dělo v hlavě českého brankáře.

Nečas prožívá v NHL skvělou sezonu. Diskuse s jeho mentálním koučem v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Takže on si uvědomoval, že podlehl těm příliš pozitivním myšlenkám. V tom je rozdíl mezi arogancí a zdravým sebevědomím," dodává mentální kouč, jehož klienti nejsou pouze hokejisté, ale i lidé působící v jiných sportech či zcela odlišných odvětvích.

Jakou technikou se pracuje s přílišným sebevědomím a jaký je rozdíl v nastavení mezi brankářem a útočníkem či obráncem, se dozvíte ve videu z pořadu Příklep.

Reklama

Související témata: