Hlavní obsah

Český obránce Šustr byl poslán z Tampy Bay na farmu do AHL

Český hokejový obránce Andrej Šustr se přesunul z prvního týmu Tampy Bay na farmu do celku Syracuse Crunch do nižší AHL. Třicetiletý odchovanec Plzně tam putoval už před startem sezony v první polovině října, ale za dva dny se po zranění beka Zacha Bogosiana vrátil do kádru Lightning. Při návratu do NHL po dvouletém působení v čínském Kunlunu v KHL stihl osm zápasů a vstřelil jednu branku.

Foto: Kim Klement, Reuters

Český obránce Andrej Šustr opouští Tampu. Byl poslán do AHL.

Článek

Šustr na konci července podepsal s Lightning roční dvoucestnou smlouvu. V případě působení v NHL má plat 750 tisíc dolarů, na farmě je jeho základní příjem o 500 tisíc dolarů nižší. Celkově má ale garantovaný celkový plat v sezoně minimálně 350 tisíc dolarů.

Šustr hrál za Tampu Bay v letech 2013 až 2018, poté zamířil do Anaheimu, za který ale odehrál jen pět zápasů a jinak působil na farmě v San Diegu v AHL. V NHL odehrál 332 utkání, vstřelil 11 branek a přidal 53 asistencí. Další dva góly a tři asistence zaznamenal při 46 startech v play off.

Účastník Světového poháru v Torontu v roce 2016 a letošního mistrovství světa v Rize nastoupil v KHL k 99 utkáním a nasbíral 13 bodů za 13 asistencí.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Andrej Šustr v dresu české hokejové reprezentace.

Reklama