Hlavní obsah

Český obránce Hájek zamířil z NHL na farmu

Hokejový obránce Libor Hájek se přesunul z prvního týmu New York Rangers na farmu do Hartfordu do nižší sotuěže AHL. Klub z Manhattanu jej předtím ve čtvrtek zařadil na listinu volných hráčů, odkud si českého beka jiný klub NHL nevybral.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Libor Hájek v reprezentačním dresu na Českých hokejových hrách.

Článek

Hájek nastoupil naposledy 12. prosince, kdy Rangers doma porazili New Jersey 4:3 v prodloužení. Zůstával v kádru až do čtvrtka, kdy spolu s ruským útočníkem Vladimirem Tarasenkem klub získal ze St. Louis i finského beka Nika Mikkolu.

Kádr opačným směrem opustil jen forvard Sammy Blais. Další součástí výměny k Blues byl totiž bek Hunter Skinner, jenž hrál na farmách v Hartfordu a v Jacksonville v ECHL, a výběry v prvním kole letošního draftu a ve čtvrtém kole v roce 2024.

Pětadvacetiletý Hájek v této sezoně v NHL sehrál 16 zápasů a vstřelil jednu branku. Odchovanec Komety Brno loni v červenci podepsal s Rangers nový roční jednocestný kontrakt na 800 tisíc dolarů a má stejný příjem i při působení v AHL.

Naposledy se účastník mistrovství světa v Rize v roce 2021 představil v Hartfordu v pěti zápasech v minulé sezoně, kdy měl ještě dvoucestnou smlouvu.

Hájka draftovala v roce 2016 Tampa Bay, která si jej vybrala v druhém kole na 37. pozici. Rangers jej získali v únoru 2018. Účastník dvou mistrovství světa osmnáctek a jednoho světového šampionátu dvacítek má na kontě v NHL 110 utkání a 12 bodů za čtyři branky a osm asistencí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články