Hlavní obsah

Český útočník předvedl nechtěné salto. Švédský bodyček měl úspěch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve výšce, kde má obvykle hlavu, se najednou objevily jeho brusle a Filip Chytil se ocitl vzhůru nohama, ani nevěděl jak. Český útočník New York Rangers inkasoval na ledě Buffala ukázkový bodyček od Rasmuse Dahlina, ale smutnit nemusel. Hosté odvezli v prvním zápase sezony NHL přesvědčivou výhru 5:1.

Foto: Timothy T. Ludwig, Reuters

Český útočník NY Rangers Filip Chytil (vpravo).

Článek

Chytil ke konci první třetiny za stavu 2:0 pro Rangers vyvážel puk, prohodil si ho mezi nohama švédského obránce, který si však dobře vyčíhl pohyb newyorského centra, přikrčil se a poslal soupeře nemilosrdně do vzduchu, což publikum v KeyBank Center nadšeně slavilo.

Salto naštěstí nemělo pro Chytila vážné následky, rychle se oklepal. Nakonec odehrál 15:45 minuty, k výhře přispěl jednou asistencí.

Oproti minulé sezoně Chytil povýšil v hierarchii Rangers na centra druhé formace, kde má vedle sebe Artěmije Panarina a Alexise Lafrenierea. V přípravě přitom 24letý útočník odehrál jen jediný zápas kvůli zranění, od kouče Petera Laviolettea přesto dostal solidní příležitost hned zkraje nového ročníku.

„Měl jsem to trochu těžší, ale hlavně jsem rád, že už můžu hrát,“ oddechl si Chytil, kterému zranění z MS v Rize pokazilo i závěr minulé sezony. „Snad se do toho zase rychle dostanu.“

Naposledy si Chytil za Rangers připsal v 74 startech 45 bodů (22+23), což bylo jeho kariérní maximum. Navíc podepsal novou čtyřletou smlouvu na 17,75 milionu dolarů. Většinu zápasů ale ještě strávil v tzv. Kid Line s Lafrenierem a Kaapem Kakkem. Po konci trenéra Gerarda Gallanta už jí však nejspíš odzvonilo.

„Fil je velký, má rychlost, velmi tvořivý,“ vysvětloval Laviolette, proč Chytila povýšil.

Reklama

Související témata: