Hlavní obsah

Český útočník šokoval NHL. Zahodil tutovku, pak vzteky rozmlátil hokejku

New York/Praha

Stoprocentní tutovka a jasný gól. Před útočníkem New Jersey Pavlem Zachou stála ve 33. minutě utkání NHL na ledě Buffala prázdná branka, jenže český hokejista místo slávy vyděsil komentátora. „On tu šanci nedal," divil se expert u mikrofonu, když třiadvacetiletý Čech minul branku. Frustraci si pak vyléčil po svém, cestou do kabiny rozmlátil vzteky hokejku, což ale neuniklo kamerám a nyní tak Zachův zkrat baví celý svět.

Foto: Ed Mulholland, Reuters

Český hokejista v dresu New Jersey Devils Pavel Zacha (37) překonává brankáře New Yorku Islanders Ilju Sorokina (ilustrační foto)

Článek

Český útočník, který nastoupil ve druhé formaci Ďáblů, se do zápasových statistik zapsal. Osm sekund před závěrečnou sirénou zaknihoval asistenci u gólu na 5:3 a mohl slavit vítězství svého týmu na ledě Sabres. V centru pozornosti je ale víc jeho nepovedený kousek ze druhé třetiny bitvy s Buffalem.

Zacha za stavu 2:0 pro Devils ve 33. minutě rozjel akci, kdy defenziva Sabres absolutně nestíhala. Spoluhráč po krásné souhře vrátil Zachovi přihrávku do ideální pozice, jenže ten zblízka minul a nepřipsal si třetí gól v sezoně. V utkání odehrál necelých šestnáct minut a dostal se celkem ke dvěma střelám.

Zacha tak má v sezoně na kontě ve statistikách dva vstřelené góly a dvě asistence.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: