Hlavní obsah

Chicago uzavřelo tříletou smlouvu s jedničkou draftu NHL Bedardem

V den svých 18. narozenin uzavřel první hráč letošního draftu NHL Connor Bedard tříletou smlouvu s Chicagem. Blackhawks o tom informovali na klubovém webu. Kanadský hokejový talent si podle serveru capfriendly.com může s bonusy vydělat až 4,45 milionu dolarů (94 milionů korun) za sezonu. Jeho základní příjem tvoří maximální možnou částku 950 tisíc dolarů (20 milionů korun) ročně.

Foto: George Walker IV, ČTK/AP

Connor Bedard a generální manažer Chicaga Kyle Davidson.

Článek

Pro tradiční klub NHL byl Bedard druhou jedničkou draftu v historii po jiném útočníkovi Patricku Kaneovi (2007). Ten byl spolu s Jonathanem Toewsem dlouholetým lídrem mužstva, které prochází velkou přestavbou. A právě Bedard má být hráčem, na němž bude stát budoucnost Blackhawks.

"Podpis smlouvy s Connorem je obrovským krokem v budování nových základů našeho klubu. Jsme nadšeni, když vidíme, jak se vyvíjí a jakou hraje roli v posouvání našeho týmu na mnoho let," řekl generální manažer Kyle Davidson.

Dvojnásobný juniorský mistr světa Bedard, který před dvěma lety triumfoval i na světovém šampionátu do 18 let, je považován za nejlepšího mladého hráče od roku 2015. Tehdy si Edmonton vybral jako jedničku současnou největší hvězdu NHL Connora McDavida.

V roli kapitána týmu Regina Pats odehrál Bedard v základní části poslední sezony juniorské WHL 57 zápasů a připsal si 143 bodů za 71 branek a 72 asistencí. Přes hranici 140 bodů se dostal jako první hráč od sezony 1995/96. Za sedm utkání play off přidal 20 bodů (10+10).

V lednu dovedl Kanadu k obhajobě zlata na mistrovství světa juniorů - na domácí půdě zaznamenal devět gólů a 14 nahrávek a byl zvolen nejlepším útočníkem i hráčem turnaje. Naprázdno vyšel jen ve finále s Českem při výhře 3:2 v prodloužení.

Reklama

Související témata: