Hlavní obsah

Chlapík poznává život v NHL, po snovém startu zpátky na farmě

Český hokejista Filip Chlapík se v sobotu po dvou dnech vrátil z prvního týmu Ottawy na farmu do Belleville do nižší AHL. Dvacetiletý útočník stihl ve čtvrtek debut v NHL a pomohl jednou asistencí k domácí výhře Senators nad Philadelphií 5:4. Hned po návratu na farmu rozhodl vítěznou trefou o výhře Belleville na ledě Manitoby 3:2 v prodloužení.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Hokejisté Ottawy se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Ottawa draftovala Chlapíka v roce 2015 a svou premiéru v NHL si český hráč vychutnal ve vítězném utkání rychlou asistencí. Rodákovi z Prahy stačilo jen pět vteřin na to, aby si připsal první bod v NHL. Asistoval v přesilovce u úvodního gólu Diona Phaneufa v čase 1:31. Po návratu na farmu si připsal gól a asistenci a vylepšil si bilanci v AHL na pět bodů za jednu branku a čtyři přihrávky z osmi utkání.

Chlapík odešel do zámoří v roce 2014 z juniorky Sparty a uplynulé tři sezony působil v juniorské lize QMJHL v celku Charlottetown Islanders. V základní části si připsal ve 173 zápasech 220 bodů za 79 branek a 141 asistencí. Ve 27 duelech play off nasbíral 30 bodů za sedm tref a 23 přihrávek.

Reklama

Související témata: