Hlavní obsah

Chytil se třpytil. Český centr převzal velení Rangers

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S novým koučem přišla nová role. A nikoli jen vedlejší. Peter Laviolette povýšil Filipa Chytila na pozici druhého centra New York Rangers a zápas v Seattlu krásně ukázal, že to byla výborná volba. Český útočník se v hostující sestavě zatřpytil, třemi asistencemi zrežíroval výhru 4:1.

Foto: Brad Penner, Reuters

Centr New York Rangers Filip Chytil.

Článek

I když se v noci na neděli v Climate Pledge Areně vyskytly problémy s osvětlením, byl to Chytil, kdo zápas s letošními semifinalisty Západní konference prozářil svým výkonem. Kraken šli sice do vedení, od té doby je ale začala trápit druhá lajna Rangers. Chytilova lajna.

„Myslím, že Fil skutečně převzal zodpovědnost a ukázal, že je vůdčí osobností,“ ocenil české manévry kouč Laviolette.

Nádherná přihrávka na hokejku Artěmije Panarina před vyrovnávacím gólem, krásná klička a perfektní uvolnění Alexise Lafreniérea v závěru druhé třetiny a pak ještě jedna asistence u druhé branky ruského spoluhráče.

„Fil odehrál nesmírně silný zápas. A jeho lajna byla opravdu vynikající,“ pochvaloval si Laviolette, který Chytila v hierarchii Rangers posunul o patro výš.

Rodák z Kroměříže v pouhých 24 letech nakrojil u Rangers už svou sedmou sezonu. Klub z Manhattanu o Chytilovi dlouho mluvil jako o hráči pro budoucnost. A ejhle, konečně je tady. To, k čemu předchozí trenéři Rangers David Quinn a Gerard Gallant většinou neměli odvahu, Laviolette uskutečnil bez mrknutí oka. Českého centra kooptoval na prestižní místo, i když Chytila viděl před sezonou jen v jednom jediném přípravném zápase.

„Ani po slabším utkání se pro mě nic nemění. Vím, jak dokážu hrát, držím hlavu nahoře a snažím se vytvářet šance, střílet a bruslit,“ přikývl Chytil, který rozšířil svůj repertoár o potřebné sebevědomí a v Seattlu procházel všemi pásmy s nevídanou razancí. V dosavadních pěti zápasech (3 výhry, 2 porážky) je druhá lajna Rangers nejlepší formací týmu. A je to hlavně Chytilovou zásluhou.

Reklama