Hlavní obsah

Carolina - Arizona 3:0Čisté konto Mrázka, gól Nečase a Hronkovy asistence. Čechům se v NHL dařilo

Carolina
Aktualizováno

Český hokejový obránce Filip Hronek přihrával na dva góly Detroitu, který v utkáních NHL z noci na sobotu porazil Ottawu 3:2 po samostatných nájezdech. Petr Mrázek přispěl 32 zákroky a čistým kontem k výhře Caroliny 3:0 proti Arizoně, jeden gól Hurikánů navíc vstřelil Martin Nečas.

Foto: Karl B DeBlaker, ČTK/AP

Carl Soderberg z Arizony před českým brankářem Petrem Mrázkem.

Článek
Fotogalerie

První změna skóre přišla v Detroitu po patnácti minutách hry, kdy Hronek nezazmatkoval na modré čáře a povedeným stříleným pasem našel u brány Tylera Bertuzziho, kterému stačilo už jen tečovat puk.

Pět minut po změně stran přihrál rodák z Hradce Králové na druhý gól, když ve vlastním obranném pásmu přiťukl Dylanu Larkinovi, ten projel až před brankáře Marcuse Hogberga a pěkným blafákem zvýšil na 2:0.

Hosté však bleskově odpověděli trefou Bradyho Tkachuka a na 2:2 vyrovnal za pět minut Colin White. Rozhodnout tak musely až nájezdy, v nichž se trefil pouze Dylan Larkin a Rudá Křídla se tak mohou radovat z výhry.

Brankář Petr Mrázek pochytal všech 32 střel Arizony a po vítězství Caroliny 3:0 byl vyhlášen první hvězdou duelu. Druhou hvězdou se stal další Čech a Mrázkův spoluhráč Martin Nečas, který vstřelil nádhernou poslední branku zápasu. 20letý forvard si poradil s přeplněným prostorem v útočném pásmu, hbitě obkroužil bránu soupeře a pohotově překonal Anttiho Raanty.

"Udělali jsme moc důležité body. Po utkání s Philadelphií, které jsme vyhráli až v prodloužení, jsme věděli, že musíme zabrat a je super, že se nám to povedlo. Teď to ještě musíme s Los Angeles potvrdit," konstatoval po utkání Mrázek.

Největší hvězda zápasu měla jasno, kde se duel zlomil ve prospěch Caroliny. "Rozhodly poslední dvě minuty druhé třetiny, kdy jsme dali dva góly. V závěrečné části už jsme byli v pohodě a ubránili jsme to," konstatoval Mrázek, který se stal třetím brankářem v historii klubu, který během sedmdesáti startů udržel sedm čistých kont. Stejný kousek se povedl jen dvojici Weekes a Irbe.

Pavel Francouz měl oproti Petru Mrázkovi výrazně slabší den, když inkasoval čtyřikrát z 30 střel a jeho Colorado tak podlehlo Pittsburghu 3:4 po prodloužení.

Výsledky NHL
Detroit - Ottawa 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)
Branky: 26. a rozhodující sam. nájezd D. Larkin (na první Hronek), 15. Bertuzzi (Hronek) - 26. B. Tkachuk, 31. White. Střely na branku: 28:31. Diváci: 18.724. Hvězdy zápasu: 1. D. Larkin (Detroit), 2. White (Ottawa), 3. Bertuzzi (Detroit).
Carolina - Arizona 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Branky: 15. Foegele, 39. Wallmark, 40. Nečas. Střely na branku: 29:32. Petr Mrázek odchytal za Carolinu celý zápas a z 32 střel neinkasoval. Diváci: 16.476. Hvězdy zápasu: 1. Mrázek, 2. Nečas, 3. Wallmark (všichni Carolina).
Colorado - Pittsburgh 3:4 v prodl. (1:0, 1:1, 1:2 - 0:1)
Branky: 15. MacKinnon, 39. Landeskog, 60. Calvert - 34. Blugers, 42. Rust, 56. Malkin, 64. McCann. Střely na branku: 31:30. Pavel Francouz odchytal za Colorado celý zápas, inkasoval čtyři branky z 30 střel a úspěšnost zásahů měl 86,67 procenta. Diváci: 18.132. Hvězdy zápasu: 1. Malkin, 2. McCann (oba Pittsburgh), 3. Landeskog (Colorado).

Reklama