Hlavní obsah

Colorado by rádo obhajobu. Potenciál na to mají, tvrdí i Hertl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devatenáct let NHL čekala, než se najde nástupce detroitských šampionů z let 1997 a 1998, který dokáže obhájit Stanley Cup. V roce 2017 se to povedlo Pittsburghu, na který později dvěma triumfy v řadě v letech 2020 a 2021 navázala Tampa. Je teď obhajoba i v silách Colorada?

Boston jako největší favorit na Stanley Cup? Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Loňští vítězové vstupovali do sezony jako největší favorité. V základní části ale Avalanche procházeli těžkými zkouškami hlavně kvůli spoustě zraněných. Stále se musejí obejít bez kapitána Gabriela Landeskoga, který sice bruslí, ale jde to ztuha. A protahuje se i rekonvalescence gólmana Pavla Francouze, jenž chytal naposledy 7. února.

Přesto má Colorado play off už prakticky jisté. A přes středeční porážku s Minnesotou (2:4) by do něj mohlo vstupovat v solidní fazóně. Z posledních 11 utkání vyhrálo devět. „Pořád věřím Coloradu, že ten potenciál na obhajobu Stanley Cupu mají," řekl v nedávném rozhovoru pro Sport.cz i útočník San Jose Tomáš Hertl.

Avalanche loni Západu dominovali, kdežto letos jsou aktuálně na třetí pozici Centrální divize. A pokud se neposunou na její špici, bude je v prvním kole čekat buď Minnesota nebo Dallas. Nic příjemného.

„Stejně si myslím, že můžeme vyhrát znovu. Proč ne? Cítíme se sebejistě, takže to je náš cíl," prohlásil však nedávno lídr týmu Nathan MacKinnon.

I když Avalanche po triumfu opustilo několik důležitých hráčů, jako byli útočníci André Burakovsky (Seattle), Nazem Kadri (Calgary) či gólman Darcy Kuemper, tak osa týmu, o kterou se dá opřít, zůstala.

„Jde jen o to sestavit zase všechny dílky dohromady," tvrdí nejlepší obránce minulé sezony Cale Makar. „Už víme, na jakou úroveň je potřeba se dostat. A taky víme, že to dokážeme."

Foto: Isaiah J. Downing, Reuters

Bowen Byram (vlevo) a Erik Johnson se radují z branky

Březnových deset výher, šedesát gólů a přesilovková úspěšnost skoro 35 procent téhle úvaze nahrává. Ale bude to stačit?

„Je tu spousta dobrých týmů a spousta týmů hladových po vítězství a my víme, že to není snadné," prohlásil finský útočník Mikko Rantanen. „Není moc mužstev, co vítězství ve Stanley Cupu obhájila. Bude to pravděpodobně o dost těžší než loni, ale jsme připraveni, stále máme dobrý tým."

I vzhledem k průběhu sezony budou mít Avalanche před play off hlavně jedno velké přání. „Zdraví," souhlasí MacKinnon. „Když nás nebudou brzdit zranění, tak jsem optimista," přikyvuje Makar.

Obhájí Colorado Stanley Cup?
Ano.
11 %
Prohraje ve finále.
7,7 %
Prohraje ve finále Západní konference.
20,9 %
Vypadne ve druhém kole play off.
42,9 %
Vypadne v prvním kole play off.
17,5 %
Celkem hlasovalo 91 čtenářů.

Reklama

Související témata: