Hlavní obsah

Dallas - Colorado 1:4Stav série 3:3Colorado i bez zraněného Francouze srovnalo sérii! Rozhodne sedmý zápas

Edmonton/Praha

Hokejisté Colorada porazili v šestém utkání druhého kola play off NHL Dallas 4:1 a po druhém vítězství za sebou srovnali v Edmontonu stav série na 3:3. I tentokrát zůstal mezi zraněnými český brankář Pavel Francouz, stejně jako jeho kolega Philipp Grubauer, a 27 zákroky tak přispěl k výhře náhradník Michael Hutchinson.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Radost hokejistů Colorada Avalanche, kteří srovnali sérii s Dallasem na 3:3.

Článek

Při jediném inkasovaném gólu, po němž šli Stars v úvodní třetině do vedení 1:0, neměl Hutchinson úplně čisté svědomí, protože letící puk z dobře viditelné střely Mira Heiskanena z vrcholu kruhu lapačkou promáchl.

Pak už ale svoji bránu zavřel. Těsně před koncem první třetiny srovnal ranou od modré čáry Nikita Zadorov a v polovině zápasu otočil jeho průběh Cale Makar.

Na začátku třetí části pak Nathan MacKinnon při napadání vybojoval puk u mantinelu a následnou akci dva na jednoho parádně vyřešil pohotovou střelou Mikko Rantanen.

MacKinnon poté sám vstřelil gól, když při risku soupeře bez gólmana trefil z vlastní třetiny prázdnou bránu. Kanadský forvard bodoval počtrnácté v řadě od začátku play off a vyrovnal výkony Marka Messiera a Bobbyho Orra. Na delší šňůru dosáhl v historii Stanley Cupu už jen Bryan Trottier, když v roce 1981 bodoval v 18 utkáních za sebou.

2. kolo play off NHL:
Západní konference (Edmonton) - 6. zápas:
Dallas - Colorado 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Branky: 18. Heiskanen - 20. Zadorov, 28. Makar, 44. Rantanen, 58. MacKinnon. Střely na branku: 28:24. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. MacKinnon, 2. Rantanen, 3. Hutchinson (všichni Colorado). Stav série 3:3.

Reklama

Související témata: