Hlavní obsah

Colorado - Vegas 2:3Colorado s Kautem v NHL podlehlo Vegas

Hokejisté Colorada s Martinem Kautem v sestavě podlehli v NHL Vegas 2:3 a na výhru obhájci Stanleyova poháru čekají již čtyři zápasy. Potřetí za sebou naopak zvítězila Philadelphia, která porazila Anaheim 4:1. Oběma zápasům předcházel v pondělí tradiční duel pod otevřeným nebem v Bostonu, kde Bruins s pomocí asistence Davida Krejčího u vítězné trefy zdolali Pittsburgh 2:1.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Útočník Vegas Golden Knights Phil Kessel (vlevo) slaví vítezství s brankářem Loganem Thompsonem.

Článek

Gólman Linus Ullmark k tomu pomohl 26 zákroky. "Je to jen čirá radost a štěstí. Prožil jsem něco, o čem jsem snil patnáct let od té doby, co jsem viděl první Winter Classic doma ve Švédsku," řekl Ullmark. Bruins bodovali i ve dvaadvacátém domácím zápase, čímž překonali klubový rekord ze sezony 1973/74.

Colorado v domácím prostředí poslal do vedení Nathan MacKinnon, jenž nastoupil teprve podruhé po měsíční zdravotní pauze. Již ve 25. sekundě překvapil gólmana Logana Thompsona. Lídr Západní konference odpověděl v 18. minutě zásluhou Mikea Amadia. "Zastavit jejich první formaci vůbec není jednoduché, kluci ale odvedli dobrou práci," chválil svůj tým trenér Vegas Bruce Cassidy.

Ve druhé třetině se dvakrát prosadil hostující Nicolas Roy a zajistil Golden Knights vedení 3:1. Hokejisté Avalanche po trefě Mikka Rantanena už vyrovnat nestihli. "Zápas jsme si prohráli ve druhé třetině, v níž jsme udělali příliš mnoho ztrát, které soupeři pomohly k tlaku. Vůbec se nám nedařil přechod středního pásma a hráči Vegas toho dokázali využít," hodnotil trenér Colorada Jared Bednar.

MacKinnon přidal i asistenci a vylepšil si bilanci na 36 bodů ve 25 zápasech. "Na ledě se postupem času cítím lépe," řekl centr elitní formace Avalanche, jenž byl před zraněním nejproduktivnějším hráčem Colorada. Kaut na křídle čtvrté formace odehrál sedm minut a jednou vystřelil na branku, gólman Pavel Francouz kvůli zranění v dolní části těla nenastoupil.

V souboji celků z konce Západní a Východní konference byla úspěšnější Philadelphia. Za výhrou 4:1 v Anaheimu nasměrovali Flyers Travis Konecny a Joel Farabee, kteří zaznamenali dva body za gól a asistenci. Švédský gólman Samuel Ersson přišel o první čisté konto v NHL až v čase 59:20, kdy ho překonal Ryan Strome. Erssona klub před Vánoci povolal z farmy a ze čtyř zápasů dovedl třikrát tým k vítězství.

Výsledky NHL
Anaheim - Philadelphia 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
Branky: 60. R. Strome - 8. Farabee, 11. Frost, 23. Konecny, 49. Laughton. Střely na branku: 29:33. Diváci: 13.600. Hvězdy zápasu: 1. Ersson, 2. Konecny (oba Philadelphia), 3. Zegras (Anaheim).
Colorado - Vegas 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Branky: 1. MacKinnon, 52. Rantanen - 28. a 35. N. Roy, 18. Amadio. Střely na branku: 29:28. Diváci: 18.092. Hvězdy zápasu: 1. Rantanen (Colorado), 2. N. Roy (Vegas), 3. MacKinnon (Colorado).

Reklama

Související témata: