Hlavní obsah

Boston - Pittsburgh 2:1Krejčí přispěl asistencí k výhře Bostonu ve Winter Classic

Hokejisté Bostonu porazili v NHL v tradičním duelu pod otevřeným nebem Pittsburgh po obratu 2:1. Oba góly vítězů ve Winter Classic na baseballovém stadionu Fenway Park, v němž nastoupilo pět Čechů, dal v závěrečné třetině Jake DeBrusk. U druhé trefy lídra celé ligové tabulky asistoval David Krejčí a přispěl k tomu, že Boston bodoval i ve dvaadvacátém domácím duelu za sebou.

Foto: Paul Rutherford, Reuters

David Pastrňák z Bostonu při rozbruslení před zápasem s Pittsburghem.

Článek
Fotogalerie

Z výhry se radovali na ledě i David Pastrňák s Pavlem Zachou a Tomášem Noskem, naopak porážku Penguins neodvrátil bek Jan Rutta.

Jeho finský spoluhráč Kasperi Kapanen otevřel skóre ve 29. minutě, ale hrdinou posledních minut byl DeBrusk. O vítězství rozhodl v čase 57:36. Pittsburgh ještě jednou dostal puk do sítě, ale až po vypršení hrací doby.

Linus Ullmark předvedl v brance Bruins 26 úspěšných zákroků. Pittsburg už v závěru první třetiny přišel o zraněného gólmana Tristana Jarryho, jehož nahradil Casey DeSmith.

Výsledek NHL:
Boston - Pittsburgh 2:1 (0:0, 0:1, 2:0) - Winter Classic ve Fenway Parku
Branky: 48. a 58. DeBrusk (na druhou Krejčí) - 29. Kapanen. Střely na branku: 29:27. Diváci: 39 243. Hvězdy zápasu: 1. DeBrusk, 2. Ullmark, 3. Marchand (všichni Boston).

Reklama