Hlavní obsah

Couturier si po 20 měsících a dvou operacích zad zahrál za Philadelphii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dlouhých 20 měsících a dvou operacích zad naskočil útočník Sean Couturier konečně znovu do hokejového zápasu. Třicetiletý mistr světa z Prahy z roku 2015 nezabránil vysoké porážce Philadelphie 0:6 v přípravném utkání na ledě New Jersey.

Foto: Ed Mulholland, Reuters

Sean Couturier (14) z Philadelphie brání před Jesperem Brattem (63) z New Jersey.

Článek

„Trochu jsem se na tuhle chvíli načekal,“ řekl Couturier před zápasem. V NHL hrál naposledy v prosinci 2021. „Celé léto jsem na to myslel a teď to přišlo. Jsem nadšený, že do toho zase vpadnu a budu hrát. To mi chybělo nejvíc,“ uvedl kanadský útočník.

S fyzickým kontaktem dlouho neotálel a hned v prvním střídání narazil na mantinel obránce Dougieho Hamiltona. „Samozřejmě jsem to chtěl otestovat a zjistit, jak to bude vypadat. Párkrát jsem do toho šel tělem. Musím přidat trochu na síle a vyhrát víc soubojů, to přijde,“ řekl držitel Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka NHL z roku 2020.

Na výhře New Jersey se podílel úvodním gólem český útočník Ondřej Palát.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články