Hlavní obsah

Čtyři kluby, jedno místo. Východní dostihy s Ovečkinem i Crosbym rozseknou až poslední zápasy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou rukou už si pomalu mohli objednávat letenky na dovolenou. Pak se ale do hry vložil švédský útočník Lucas Raymond a hokejisté Detroitu jsou stále ve hře o poslední postupové místo ve Východní konferenci NHL. Stejně jako Washington, Pittsburgh a Philadelphia…

Foto: Geoff Burke, Reuters

Alexandr Ovečkin a Sidney Crosby táhnou své týmy do play off.

Článek

Východ zkrátka hoří a o tom, kdo postoupí, se rozhodne až v posledních zápasech. A je to docela rébus. Druhou divokou kartu v tuto chvíli třímají Capitals s 89 body. Ale mohou o ni přijít, pokud v noci na středu prohrají na ledě Flyers (87 b.). Ti by pak doufali, že ze svých závěrečných startů nevytěží nic ani Detroit, který má 89 bodů a hraje v Montrealu, ani Pittsburgh (88), jenž v noci na čtvrtek nastoupí v aréně Islanders.

Tým z Long Islandu už postupové starosti nemá, odhodil je výhrou 4:1 v aréně Devils, která mu definitivně přiřkla třetí místo v Metropolitní divizi a v prvním kole play off se utká s Carolinou. Ale příznivci čtyř klubů kolem postupové hrany Východu jsou stále jako na trní.

I ti detroitští, jejichž miláčci doma prohrávali s Canadiens už 1:4, ale spasily je dva Raymondovy zásahy. Nejprve 77 sekund před vypršením šedesáté minuty srovnal a 25 sekund před koncem prodloužení vstřelil i gól na 5:4.

„Je skvělé, že máme dva body, i když to byly nervy,“ oddechl si 22letý Raymond. „Ty jeho góly mají obrovský význam,“ řekl detroitský kouč Derek Lalonde. Ve finiši ale Red Wings budou potřebovat body i z montrealského Bell Centra. A zadarmo je od Habs nedostanou. „Montreal byl neskutečně efektivní, z pěti velkých šancí nám dal čtyři branky,“ přikývl Lalonde. „Ale nezlomilo nás to, ukázali jsme silný charakter.“

Red Wings ovšem zklamal Boston, který ve Washingtonu vyplodil jen 16 střel a prohrál 0:2. Když Capitals vyhrají i ve Philadelphii, už je z postupové příčky nikdo nesesadí.

„Chápeme, co je v sázce, a myslím, že je vidět naše snaha. Teď se musíme soustředit na zítřek a na ten jeden zápas, který bude extrémně důležitý,“ vybízel washingtonský kapitán Alexandr Ovečkin.

Na zakopnutí Capitals však kromě Detroitu bude čekat i Pittsburgh, jehož naděje žijí díky výhře 4:2 s Nashvillem. „Vzhledem k tomu, v jaké situaci jsme byli před několika týdny, tak tuhle pozici bereme. Ale je jasné, že pomoc by se hodila,“ doufá kapitán Penguins Sidney Crosby. Zachránit pittsburskou sezonu by výhrou nad Washingtonem paradoxně mohli pensylvánští rivalové z Flyers, kteří ale hrají i o udržení vlastní šance.

Dostihy ve Východní konferenci tak každopádně rozsekne až finiš, jaký tu dlouho nebyl.

Kdo proklouzne z osmého místa do play off Východní konference NHL?
Detroit
32,3 %
Washington
39,2 %
Pittsburgh
24,2 %
Philadelphia
4,3 %
Celkem hlasovalo 929 čtenářů.

Reklama