Hlavní obsah

Další český brankář se v NHL stěhuje. Míří do New Jersey

Krátce po Petru Mrázkovi mění v zámořské NHL působiště další český brankář. Vítek Vaněček se stěhuje z Washingtonu do New Jersey, které získalo šestadvacetiletého odchovance Havlíčkova Brodu výměnou za práva výběru ve 2. a 3. kole probíhajícího draftu v Montrealu. Konkrétně se jedná o 37. a 70. pozici. Devils zase získali od Capitals 46. místo ve druhém kole. Vaněček se může po vypršení tříletého kontraktu na 2,15 milionu dolarů stát chráněným volným hráčem.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Český brankář Vít Vaněček se stěhuje do New Jersey.

Článek

Vaněček v uplynulé sezoně odchytal za Washington v základní části 42 zápasů s průměrem 2,67 obdržené branky, úspěšností zákroků 90,8 procenta a udržel čtyřikrát čisté konto. V play off měl ve dvou duelech průměr 4,2 a úspěšnost 86,3.

Capitals draftovali stříbrného medailistu z mistrovství světa osmnáctek z roku 2014 krátce po tomto úspěchu ve 2. kole na 39. pozici. Washingtonu od té doby už nepatřil týden loni, kdy si jej vybral 21. července v rozšiřovací draftu nováček Seattle, ale celek z hlavního města USA jej získal zpět za výběr ve druhé kol draftu v roce 2023.

V NHL debutoval Vaněček v sezoně 2020/21 po čtyřech sezonách strávených na farmách v Hershey v AHL a v týmu South Carolina Stingrays v ECHL. V NHL má na kontě celkem 79 utkání s průměrem 2,68, úspěšností 90,8 a udržel šest nul. Ve třech duelech play off má průměr 4,35 a úspěšnost 85,5 procenta.

Reklama

Související témata: