Hlavní obsah

Florida - Carolina 1:0Další drama pro Floridu. Gudas a spol. jsou jedinou výhru od finále Stanley Cupu

Hokejisté Floridy v prvním domácím utkání porazili Carolinu 1:0 a ve finále Východní konference se ujali vedení 3:0 na zápasy. Vítěznou branku Panthers dal v polovině zápasu Sam Reinhart. Brankář Sergej Bobrovskij kryl 32 střel a poprvé v kariéře vychytal v play off čisté konto.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Hokejisté Floridy se radují z branky

Článek

Zápas poprvé v sérii nemuselo rozhodovat prodloužení, přesto diváci na Floridě viděli napínavou bitvu do posledních sekund. Hostující Hurricanes se duel snažili zvrátit v závěru při hře bez brankáře, žádnou větší příležitost si však nevytvořili a potřetí v sérii prohráli.

Jako rozhodující se tak ukázal moment z poloviny druhé třetiny. Reinhart si v pravém kruhu pro vhazování převzal puk, rychle se s ním otočil a prostřelil Frederika Andersena. Asistenci si připsal i nejproduktivnější hráč Floridy a hrdina prvních dvou zápasů Matthew Tkachuk.

"Musíme zůstat silní v hlavách a zbytečně nepředbíhat. Stojí proti nám výborný tým, který nám ve zbytku série nedá nic zadarmo. Nebude to nic jednoduchého, čeká nás ještě těžký boj," uvedl Bobrovskij.

Právě ruský gólman je zatím nejdůležitějším článkem dobře fungujícího týmu Panthers. Ve třech zápasech pustil pouze tři ze 135 střel a v sérii chytá s úspěšností 97,7 procenta. "Není to jen o této sérii, v celém play off chytá neuvěřitelně," pochválil Bobrovského útočník Sam Bennett, jenž rovněž asistoval u jediné branky. Zápas však nedohrál zraněný kapitán Floridy Aleksander Barkov.

Carolina v dosavadním průběhu série potvrzuje, že finále konference je pro ni zakleté. Od zisku Stanleyova poháru v roce 2006 se do něj probojovala potřetí a po jedenácti zápasech má hrozivou bilanci jedenácti proher. Na výhru čeká marně.

Hokejisty z města Raleigh ve zbytku série čeká složitý úkol. Ztrátu 0:3 na zápasy v historii otočily pouze čtyři celky. V roce 1942 se to povedlo ve finále Torontu, ve čtvrtfinále 1975 hráčům NY Islanders, v roce 2010 ve druhém kole Philadelphii a o čtyři roky později v cestě za Stanley Cupem také Los Angeles.

"Je těžké to přijmout, protože jsme ve všech zápasech hráli opravdu dobře. Nemohli jsme toho pro vítězství udělat o moc víc. Líbí se mi hra, kterou předvádíme, hrajeme skvěle v obraně, ale nedaří se nám vyzrát na gólmana. Je frustrující prohrávat zápasy, v nichž jsme lepším týmem," litoval trenér Hurricanes Rod Brind'Amour.

V ofenzivě zatím tápe i nejproduktivnější hráč Hurricanes v základní části Martin Nečas. Ve třetím zápase série se neujala ani jedna z jeho dvou střel a podruhé za sebou vyšel bodově naprázdno. Obránce Gudas za 16 minut a 22 sekund na ledě rozdal šest hitů a byl v tomto ohledu opět nejaktivnějším hráčem zápasu.

Finále Východní konference play off NHL - 3. zápas:
Florida - Carolina.1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka: 31. Reinhart. Střely na branku: 17:32. Diváci: 19.873. Hvězdy zápasu: 1. Bobrovskij, 2. Reinhart, 3. Bennett (všichni Florida). Stav série 3:0.

Reklama

Související témata: