Hlavní obsah

Další gól na Jágrovo výročí. Ovečkin nezvolňuje a Gretzky mu věří

Žádné ciráty. Jakmile se k Alexandru Ovečkinovi přiblížil puk, hned ho bez přípravy poslal přes celé kluziště do opuštěné branky Colorada. Ruský kanonýr zaznamenal při výhře 6:3 ve svém 1200. zápase v NHL 734. gól zámořské kariéry. Čtvrtý během tří duelů nové sezony. Zvolnit? Nepřichází v úvahu.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Alexander Ovečkin (vpravo) přijímá gratulace od svých spoluhráčů

Článek

Právě dnes je to pět let, co Jaromír Jágr vstřelil v NHL 750. branku, shodou okolností proti Washingtonu. Jenže vítězný gól tehdy dával symbolicky Ovečkin. Jakoby chtěl nejlepšímu evropskému střelci NHL naznačit, že v budoucnu dojde k výměně stráží.

Jágr svůj střelecký účet v zámoří završil na cifře 766. Ovečkinovi tak k jeho překonání chybí 33 tref, což by se mu při současné fazóně mohlo povést už v této sezoně.

A pak by před ním v historické tabulce byla už jen dvě jména - Gordie Howe (801) a Wayne Gretzky (894).

I když Ovečkin velmi často bagatelizuje své šance dostat se na vrchol střeleckého žebříčku, nová pětiletá smlouva na 47,5 milionu dolarů mu dává šanci se o to minimálně pokusit.

"Chytit legendu jakou je Great One, proč ne?," prohlásil Ovečkin. Aby Gretzkyho rekord překonal, potřebuje v pěti sezonách gólový průměr 33 gólů...

A už i sám Gretzky věří, že to vyjde.

"Hraje s výbornými centry a pořád si to užívá. Šance je opravdu solidní. Pokud Alex zůstane zdravý, tak by to byla ohromná věc pro náš sport. Jen se musí uvolnit. Může mu to trvat tři, čtyři roky, ale ten rekord nakonec překoná," soudí Gretzky.

Reklama

Související témata: