Hlavní obsah

Další komplikace. Chytil zůstal ležet na ledě, Rangers mají velké obavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smůlu, která se na Filipa Chytila přilepila, se pořád nedaří setřást. Jen co se 24letý hokejový centr vrátil k týmu, tak New York Rangers oznámili, že došlo k dalšímu zranění. Český útočník, který se potýká s následky otřesu mozku, se v pátek při rozbruslení skácel na ledě Madison Square Garden.

Foto: Profimedia.cz

Český hokejista Filip Chytil na archivním snímku.

Článek

Stalo se to jen den poté, co se Chytil vrátil z Česka, kde rehabilitoval a připravoval se na comeback, mj. ve společnosti dovednostního kouče Radka Dudy. Není úplně jasné, co přesně se Chytilovi stalo, ale podle NY Post zůstal ležet pět minut na ledě, při odchodu do kabiny se pohyboval pomalu a museli mu pomáhat spoluhráči Zac Jones a Jake Leschyshyn i tréninkový personál Rangers.

Klub Chytilův problém oficiálně neoznačil jako otřes mozku, ale trenér Peter Laviolette po zápase s Vegas (2:5) uvedl, že hráč utrpěl komplikaci, pokud jde o zranění, se kterým se potýkal. A to je zlá zvěst.

„Je to těžké. Fil je důležitou součástí našeho týmu, je to dobrý mladý hráč a je obtížné ho takhle vidět,“ povzdechl si kouč Laviolette, který Chytila na začátku sezony kooptoval na pozici centra druhé lajny. Jenže borec s číslem 72 stihl naskočit jen do 10 zápasů (0+6) a od chvíle, kdy do něj na začátku listopadu naboural v duelu s Hurricanes bývalý hráč Rangers Jesper Fast, už se v sestavě neobjevil.

Laviolette po Chytilově rekonvalescenčním pobytu v Česku mluvil o potřebě zintenzivnit jeho tréninky. „Chceme prodloužit jejich délku a zvýšit náročnost, aby se Fil stal zase efektivním hráčem. Začneme pracovat na rychlosti. Ale neexistuje žádný časový rámec návratu.“ Teď ale musí zase přehodnotit plány.

Přitom jen pár minut před incidentem natáčela Chytilovu přípravu místní reportérka a všechno se zdálo být v pořádku.

Během své kariéry měl však Chytil už nejméně tři zdokumentované otřesy mozku a nyní zůstává zapsán na seznamu dlouhodobě zraněných hráčů. Rangers se tak pod platový strop nezapočítává Chytilových 4,4 milionu dolarů na rok, čehož by případně mohli využít pro posílení týmu před uzávěrkou trejdů.

Jak ale upozorňuje New York Post, v klubu panují velké obavy o Chytilovu budoucnost. „Otázka zní, zda bude schopen pokračovat v kariéře, nikoli kdy,“ píše reportér Larry Brooks a připomíná osud bývalého zadáka Rangers Michaela Sauera, který po několika otřesech mozku ukončil hokejovou dráhu ve 24 letech. Nezbývá než věřit, že k Chytilovi se štěstí donekonečna nebude otáčet zády.

Reklama