Hlavní obsah

Rangers posílají Chytila do Česka, aby tu trénoval i rehabilitoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli otřesu mozku, který utrpěl počátkem listopadu v utkání s Carolinou, už skoro dva měsíce nehraje. A ani brzy se útočník Filip Chytil do kolotoče NHL nevrátí. List New York Post totiž informuje, že 24letý hráč se aktuálně vrací na „dobu neurčitou“ do Česka, aby se tu zotavil. Deník uvádí, že to tým New York Rangers označuje za „reset“.

Foto: Jan Beneš

Útočník Filip Chytil při tréninku v Rize

Článek

Chytil se zranil v desátém duelu sezony, když do něj naboural bývalý spoluhráč Jesper Fast. Hned z prvních záběrů na střídačku Rangers bylo jasné, že je to vážnější problém. Sice zkusil ještě pár dalších střídání, nicméně do dalších mačů už Chytil nenastoupil a nyní New York Post informuje, že mu klub umožnil návrat domů.

„Byla mu umožněna rekonvalescence doma, ve známém prostředí, kde bude mít kolem sebe rodinu a přátele. Chytil bude pokračovat v bruslení pod dohledem trenéra dovedností, se kterým spolupracuje v létě mimo sezonu. Odletí v pátek večer,“ píše list.

Jeho osobním koučem je v Česku Radek Duda.

Zpráva New York Post rovněž uvádí, že Chytil během své šestileté kariéry v NHL utrpěl minimálně čtyři otřesy mozku a že je „hráč odhodlán se v této sezoně ještě vrátit“.

Není to první hokejista, který se v tomto ročníku NHL předčasně vrátil do Česka, aby se tu kurýroval. V polovině listopadu dostal svolení od Colorada k cestě domů brankář Pavel Francouz.

Reklama

Související témata: