Hlavní obsah

David Kaše se vrátil z Philadelphie na farmu do AHL

Filadelfie

Český hokejový útočník David Kaše se po týdnu stráveném v prvním týmu Philadelphie vrátil na farmu do AHL do celku Lehigh Valley Phantoms. Za Flyers nastoupil čtyřiadvacetiletý odchovanec Kadaně ve čtvrtek při domácí porážce s New York Rangers 2:3 po samostatných nájezdech a za necelých 11 minut pobytu na ledě nebodoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Kaše (vlevo) a Lukáš Klok na archivním snímku přicházejí na sraz hokejové reprezentace.

Článek

Philadelphia se tímto utkáním vrátila do hry po pauze způsobené koronavirovou nákazou v týmu poprvé od 7. února a chybělo jí celkem šest útočníků včetně Jakuba Voráčka či kapitána Claudea Girouxe. V nedělním utkání pod širým nebem u jezera Tahoe v Nevadě, kde Flyers podlehli Bostonu 3:7, už se Kaše do sestavy nevešel a byl veden mezi náhradníky.

Kaše, jehož Philadelphia draftovala v roce 2015 v pátém kole na 128. místě, debutoval v NHL v minulém ročníku. Sehrál v něm celkem šest utkání a vstřelil jednu branku. V AHL hraje bývalý hráč Chomutova třetí sezonu poté, co se do Severní Ameriky vydal v roce 2018 po sezoně strávené ve švédské lize v celku Mora IK.

Tento ročník začal Kaše při odloženém startu NHL i AHL v extraligových Karlových Varech a ve 27 duelech si připsal 25 bodů za šest gólů a 19 asistencí. V prosinci sehrál tři duely za českou reprezentaci na Channel One Cupu v Moskvě a nebodoval. Za Lehigh Valley zatím stihl tři duely, dva góly a stejný počet přihrávek.

Reklama

Související témata: