Hlavní obsah

Desperát Pastrňák. Jdou po našich gólmanech, zjevnější to být nemůže, zuří Hurricanes

Přituhuje. A pro hokejisty Bostonu se série prvního kola play off zatím vyvíjí dost bídně. I ve druhém zápase na ledě Caroliny dostali Bruins pět kousků (2:5) a podle kouče Hurricanes i jejich fanoušků se uchýlili k zákeřné taktice.

Foto: James Guillory, Reuters

Hokejista Caroliny Hurricanes Nino Niederreiter dává gól do prázdné branky, brání David Pastrňák.

Článek

Desperátem číslo 1 se pro Carolinu stal David Pastrňák. V sérii se neprosadil ani jednou ze 13 střel na branku, ještě nezaznamenal ani bod, ale přesto výrazně zasáhl do jejího průběhu.

V první třetině za stavu 0:0 měli hosté přesilovku, domácí gólman Antti Raanta se snažil rychle vyhodit puk ze třetiny a rozjetý Pastrňák se mu v tom snažil zabránit. Vyhnul se sice přímému střetu, ale trefil finského brankáře rukou do přilby a levou bruslí do nohy.

Raanta šel okamžitě k zemi a když si sundal masku, bylo vidět, že krvácí ze rtu. Do kabiny zamířil otřesený s pomocí kustodů a sudí pak musel chránit Pastrňáka před nelibostí hráčů Hurricanes. Původně dostal český útočník vyšší trest, který mu byl ale záhy překlasifikován na dvě minuty.

"Raanta na tom není dobře, když se nevrátil. A jestli jdou (Bruins) po našich gólmanech? Zjevnější to být nemůže," utrousil kouč Caroliny Rod Brind'Amour.

Někteří podráždění fanoušci Hurricanes začali na sociálních sítích Pastrňákovi spílat a připomínat i loňskou rodinnou tragedii, kdy útočníkovi Bruins a jeho partnerce zemřel novorozený syn...

Vzhledem ke zranění dánské jedničky Frederika Andersena, musel do domácí branky 22letý Rus Pjotr Kočetkov, který až do středy odchytal v NHL pouhé tři zápasy. Ovšem vedl si víc než zdatně, pochytal 30 střel a výrazně se zasloužil o druhou výhru Caroliny v sérii.

O dalíš vypjaté chvilky ale nebyla v zápase vůbec nouze. Na konci druhé třetiny si domácí Andrej Svečnikov vyhlédl za brankou Hampuse Lindholma a dal mu ukázkový 'strom'. Švédský bek se pak nedokázal ani udržet na nohou a zápas pro něj skončil.

"Samozřejmě mám rád fyzickou stránku hry, ale je mi toho kluka líto," řekl Svečnikov. "Byl to docela tvrdý hit a já jsem byl v místě, kde jsem nějak musel zasáhnout. Jenže on mě neviděl... Cítím se špatně a mám o něj obavy," tvrdil po zápase ruský útočník.

"Je to silový hráč. To je jeho styl," poznamenal kouč Caroliny Rod Brind'Amour. "Aby byl efektivní, musí tak hrát."

Podle opakovaných záběrů to vypadalo, že se střet odehrál v rámci pravidel. Lidholm byl v držení puku, Svečnikova zaregistroval na poslední chvíli.

Foto: Karl B DeBlaker, ČTK/AP

Hokejisté Bostonu a Caroliny v šarvátce.

"Není na tom dobře," řekl kouč Bruins Bruce Cassidy. "Zdálo se mi, že měl (Svečnikov) ruce nahoře. Uvidíme, jestli se to bude přezkoumávat."

Krátce po Lindholmově odstoupení v hráčích Bostonu bublala frustrace. Brad Marchand atakoval krosčekem Kočetkova, který si ale nic nenechal líbit, načež ho bostonský útočník seknul hokejkou. Vyoučeni byli oba. Místo ruského gólmana si pak šel sednout na trestnou lavici Martin Nečas.

"Neviděl jsem to, ale líbí se mi to," řekl o Kočetkovově reakci na Marchandovy provokace spoluhráč Tony DeAngelo.

Série se nyní stěhuje do bostonské TD Garden, kde se třetí zápas odehraje v noci na sobotu. Čekat se dá všechno, jen ne klidný průběh.

Reklama

Související témata: