Hlavní obsah

Devítibodový obránce Orlov z Bostonu je hvězdou týdne v NHL

Obránce Dmitrij Orlov z Bostonu je po zisku devíti bodů ve čtyřech zápasech největší hvězdou uplynulého týdne NHL. Na vítězné sérii Bruins, která trvá už deset utkání, se v uplynulých sedmi dnech podílel třemi góly a šesti asistencemi. Ocenění pro druhou hvězdu týdne získal Claude Giroux z Ottawy a třetí hvězdou je brankář Minnesoty Filip Gustavsson.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Obránce Dmitrij Orlov z Bostonu.

Článek

Ruský bek Orlov hájí barvy Bostonu od 23. února, kdy mistr světa z roku 2014 zamířil k lídrovi NHL z Washingtonu. Bodově se mu v poslední době daří. V zápase s Edmontonem asistoval u dvou branek, pak prožil dva tříbodové zápasy proti Calgary (2+1) a Buffalu (1+2) a v sobotu proti New York Rangers si připsal další přihrávku.

Kanadský útočník Giroux měl za čtyři zápasy shodnou bilanci tří branek a šesti asistencí. S Ottawou drží sérii pěti vyhraných zápasů. Švédský brankář Gustavsson vychytal Minnesotě dvě vítězství ze dvou možných a ze 71 střel pustil jedinou. Devětatřiceti zákroky se vytáhl proti střelcům NY Islanders a 31 úspěšných zásahů předvedl proti Calgary.

Reklama

Související témata: