Hlavní obsah

Do Prahy se vrátíme! slíbila NHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím nic konkrétního, jen příslib. Přesto už před startem pátečního duelu mezi San Jose Sharks a Nashville Predators viceprezident NHL Bill Daly uvedl, že se do pražské O2 areny zámořská liga zase vrátí.

NHL v Praze je velkým lákadlem pro fanoušky. Bude mít větší podporu v O2 areně San Jose? Video: Sport.cz

 
Článek

„Zatím nemáme žádné konkrétní rozhodnutí. Ale už to, že jsme po třech letech, kdy jsme v Evropě kvůli covidu nemohli být, opět v Praze a startujeme tu celou sezonu, dokazuje, jak moc je to pro nás důležité místo. Je tu krásná aréna, která splňuje požadavky NHL. Lidé tu hokej milují a samotné město je nádherné. Takže je to pro nás velice atraktivní volba a já očekávám, že se zápasy tady budeme pokračovat," uvedl Daly.

A nemusí to prý být jen na začátku sezony.

Před třemi lety původně NHL s pražskými organizátory uzavřela smlouvu na pět let a měla se sem vracet rok co rok. Jako první zápas byl oznámen duel mezi týmy Boston Bruins a Nashville Predators, leč covid plány rozmetal. I proto je teď NHL opatrnější a podle informací Sport.cz se pro příští rok uvažuje jen o přípravném utkání mezi pražskou Spartou a New Jersey Devils.

Roli hraje také Světový pohár, který by se měl uskutečnit počátkem roku 2024 a Praha má hostit jednu ze skupin. Původně se proti tomu vymezil tuzemský hokejový svaz, protože nechtěl v sezoně, kdy pořádá mistrovství světa, zámořskou „konkurenci". Nicméně Daly v pátek přiznal, že se v Praze sešel s novým šéfem svazu Aloisem Hadamczikem a byla to „hodnotná schůzka". Navíc NHL ani žádné svolení od svazu nepotřebuje.

Světový pohár bude hrát osm národních mužstev a počítá se i s kvalifikací. A bude mezi účastníky Rusko? „Momentálně ne, ale situace v únoru 2024 může být jiná," řekl Daly.

Reklama

Související témata: