Hlavní obsah

Dohraje Krejčí aktuální sezonu v NHL? O jeho návratu už je jasno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když mu ve čtvrtek po prohře v rozhodujícím pátém duelu předkola play off skončila s Olomouci extraligová sezona, logicky se nabízela otázka, jestli se David Krejčí nevydá dohrát ročník do NHL, které dal v létě kvůli rodině sbohem. Zatímco bezprostředně po vyřazení s Vítkovicemi nechal 35letý hokejový útočník svou budoucnost otevřenou, teď už je o ní jasno.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

David Krejčí se v této sezoně do NHL nevrátí.

Článek

„Vůbec s nikým jsem se o tomhle nebavil, soustředil jsem se na Olomouc. Chtěl jsem dojít tady co nejdál, udělat pro to maximum. Co bude dál, zatím fakt nevím. Jestli budu hrát, nebo ne...," prohlásil Krejčí ve čtvrtek.

Fanoušci Bostonu tak mohli živit naději, že univerzální centr, který svou kariéru v NHL spojil výhradně s Bruins a v roce 2011 jim pomohl k zisku Stanley Cupu, by se po pár měsících mohl vrátit.

Jenže nevrátí. Alespoň ne teď. Generální manažer Bostonu Don Sweeney na nedělní tiskové konferenci prohlásil, že Krejčí v této sezoně nemá v plánu hrát v NHL. Ať už za Bruins, nebo kterýkoliv jiný tým.

„Rozhodl se zůstat s rodinou v České republice," řekl Sweeney.

I kdyby se Krejčí nakonec býval rozhodl pro okamžitý comeback do NHL, nikde není psáno, že by skončil právě v Bostonu. Byť za žádný jiný celek zámořské soutěže hrát nechce. Před dnešní uzávěrkou přestupů by totiž musel projít tzv. waiverem; tedy listinou nechráněných volných hráčů, z níž by se jej mohl vybrat jiný tým.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Krejčí v reprezentačním dresu.

Není však nereálné, že se rodák ze Šternberka vrátí do Bostonu v příští sezoně. Nebo znovu upřednostní rodinu a setrvá v Olomouci?

To ukáží až další měsíce. Nyní se ale otevírá šance pro českou reprezentaci a jejího generálního manažera Petra Nedvěda, aby se s Krejčím zkusil domluvit na jeho startu na letošním MS. To se v květnu uskuteční v Tampere a Helsinkách.

Reklama

Související témata: