Hlavní obsah

Dojemné gesto fanoušků. Jak uctili památku zesnulého hokejisty?

Dojemné gesto a vyjádření piety! Přátelé, fanoušci i spoluhráči uctili památku zesnulého kanadského hokejisty Colbyho Cavea, který zemřel v sobotu v pouhých pětadvaceti letech. V těžké chvíli podpořili rodinu hokejisty Edmontonu při návratu do Battlefords, když se shromáždili u dálnice číslo 16 a vytvořili pořádně dlouhou kolonu. Ta měla údajně měřit až patnáct kilometrů.

Foto: Profimedia.cz

Přátelé, fanoušci i spoluhráči uctili památku zesnulého kanadského hokejisty Colbyho Cavea, který zemřel v sobotu v pouhých pětadvaceti letech.

Článek
Fotogalerie

Smutek a bolest přehlušit tento netradiční počin jistě nemohl, fanoušci a přátelé Colbyho Cavea ale chtěli dát najevo, co pro ně bývalý kapitán týmu Swift Current Bronco znamenal. Proto se u silnice shromáždili s transparenty a dresy.

Sezona NHL má vynucenou pauzu kvůli pandemii koronaviru, a tak fanoušci nemohli vzdát poctu oblíbenému hráči třeba při některém z utkání. Cave odehrál ve WHL pět let, pak podepsal smlouvu s týmem Boston Bruins a nyní byl hráčem Edmontonu.

Cave byl s bolestmi hlavy přijat do nemocnice v Barrie, následně pak byl už ve vážném stavu převezen na kliniku do Toronta. Lékaři odhalili krvácení do mozku a hokejista se podrobil operaci. Při ní mu byla odstraněna koloidní cysta, která tlačila na mozek. Od té doby ležel v umělém spánku na jednotce intenzivní péče.

"Potřebujeme zázrak," napsala po operaci jeho žena Emily na instagramu. Ten ale nepřišel a v sobotu Cave svůj boj o život prohrál.

Reklama

Související témata: